Κως: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού

Σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης αποχαιρέτησαν στον Ιερό Ναό Αναλήψεως στο Ζηπάρι της Κω συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι την 20χρονη δόκιμο του Εμπορικού Ναυτικού, Μαριάννας Τσίγκα, η οποία έχασε τη ζωή της αιφνίδια, έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε για 16 ημέρες μέσα σε νοσοκομείο.

Θάνατος 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού: «Πριν μπει στο δεξαμενόπλοιο εμφάνισε εξανθήματα» λέει η μητέρα της

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της, η μητέρα της ντυμένη στα λευκά και ο πατέρας της στα μαύρα, δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει πως η κόρη τους έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.

«Πριν μπει στο δεξαμενόπλοιο εμφάνισε εξανθήματα»

Η 20χρονη πήγαινε το πρώτο της εκπαιδευτικό ταξίδι, όταν ξαφνικά ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από το λιμάνι Σίκκα της Ινδίας. Επαναπατρίστηκε στις 2 Σεπτεμβρίου και μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα η κηδεία της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού – Μυστήριο με τον θάνατό της, τι ερευνάται

Αν και αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής, όλα δείχνουν ότι η 20χρονη φαίνεται πως υπέστη λοιμώδη εγκεφαλίτιδα, η οποία οδήγησε σε πολυοργανική ανεπάρκεια, πιθανότατα από τσίμπημα κουνουπιού.

Η μητέρα της 20χρονης μίλησε στην εκπομπή «Tlive» για την κατάσταση της υγείας της κόρης της, πριν μπει στο δεξαμενόπλοιο. «Ήταν πάρα πολύ χαρούμενη που θα πήγαινε αυτό το ταξίδι. Ήταν το πρώτο της εκπαιδευτικό ταξίδι», είπε αρχικά η μητέρα του κοριτσιού.

«Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να βρουν τι το προκάλεσε όλο αυτό. Υποθέσεις κάνουμε και περιμένουμε την έκθεση του ιατροδικαστή. Πριν μπει στο δεξαμενόπλοιο για να ταξιδέψει, εμφάνισε κάποια εξανθήματα. Νομίζαμε ότι ήταν αλλεργία. Στο πλοίο επιδεινώθηκε η κατάσταση. Είχε δέκατα, πόνο στα κόκκαλα, και πρήξιμο στα πόδια και στα χέρια. Η κόρη μου ήταν υγιέστατη. Είχε κάνει και εξετάσεις πριν μπει στο πλοίο. Στο νοσοκομείο έκαναν ό,τι μπορούσαν. Έκαναν τα πάντα για να γίνει καλά το παιδί. Τους ευχαριστώ όλους», πρόσθεσε η μητέρα της 20χρονης.

«Κάναμε τόσα όνειρα» λέει φίλη της στο enikos.gr

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και μία φίλη της 20χρονης δοκίμου. Όπως σημείωσε, «δεν θα έφευγε από την Ελλάδα αν είχε κάτι. Γιατί οι ναυτιλιακές εταιρείες, μας στέλνουν σε ελληνικές με πολλές εξετάσεις, εξονυχιστικές και αποκλείεται να είχε κάτι πριν φύγει». «Εγώ ήξερα από την Μαριάννα ότι είχε τρομερούς πονοκεφάλους. Παραπονιόταν ότι το κεφάλι της πάει να σπάσει, ότι δεν νιώθει καλά. Πριν επιδεινωθεί μου έλεγε, “εντάξει είμαι. Όλα καλά”», δήλωσε η φίλη της 20χρονης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ