Σήμερα η κηδεία της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού – Μυστήριο με τον θάνατό της, τι ερευνάται

Συγκλονισμένη είναι η ελληνική κοινωνία από τον αδόκητο θάνατο της 20χρονης Μαριάννας Τσίγκα, της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού, η οποία νόσησε κατά την διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού στην Ινδία, και κατέληξε έπειτα από λίγες ημέρες, σε νοσοκομείο στην Αθήνα, όπου και νοσηλευόταν.

Συγκλονίζει ο θάνατος της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού – Αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας

Σήμερα, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στην Μαριάννα, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως, στο Ζηπάρι της Κω, η οποία είναι βυθισμένη στη θλίψη έπειτα από την είδηση του ξαφνικού θανάτου της νεαρής κοπέλας.

Απαντήσεις θα δώσει η νεκροψία

Θολό παραμένει μέχρι στιγμής το τοπίο, σχετικά με την αιτία που οδήγησε στον θάνατο την νεαρή κοπέλα. Αν και αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής, την άτυχη Μαριάννα, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, φαίνεται να τσίμπησε μολυσμένο κουνούπι κατά την διάρκεια του ταξιδιού στην Ινδία, και από αυτό να προκλήθηκε λοιμώδη εγκεφαλίτιδα που προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Θρήνος για την 20χρονη δόκιμο του Εμπορικού Ναυτικού – «Κάναμε τόσα όνειρα» λέει φίλη της στο enikos.gr

Οι έρευνες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από το Λιμενικό Σώμα για την κάθε κίνηση που ακολούθησε η Μαριάννα μέχρι να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, όπως και για τις συνθήκες του τραγικού θανάτου της. Η 20χρονη, ναυτολογήθηκε στις 13 Αυγούστου και επιβιβάστηκε στο πλοίο σε λιμάνι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με προορισμό την Ινδία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, η Μαριάννα ασθένησε έπειτα από τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από το λιμάνι Σίκκα της Ινδίας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αποναυτολογηθεί για λόγους υγείας σε λιμάνι του Σουέζ στην Αίγυπτο. Η δόκιμος επαναπατρίστηκε στις 2 Σεπτεμβρίου μαζί με ιατρικό συνοδό με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας του πλοίου και μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου και άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου. Η περιπέτεια της υγείας της διήρκεσε συνολικά 16 μέρες. Για το τραγικό περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Πέθανε 20χρονη δόκιμος του Εμπορικού Ναυτικού – Ασθένησε σε ταξίδι με δεξαμενόπλοιο στην Ινδία

Στυλιανίδης: Συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαριάννας Τσίγκα

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, με ανάρτησή του στο Twitter δήλωσε «συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας Τσίγκα, Δόκιμου Πλοιάρχου, μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου. Η σκέψη όλων μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της Μαρίας-Άννας. Ειλικρινή συλλυπητήρια».

«Κάναμε τόσα όνειρα» λέει φίλη της

Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την απώλεια της 20χρονης Μαριάννας συγκλονίζουν.

«Σύσσωμη η οικογένεια του ο Α.Ο. Αναγέννησης Ασφενδιού εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον απροσδόκητο χαμό της Μαριάννας Τσίγκα που έφυγε τόσο νωρίς και τόσο άδικα από κοντά μας. Όλη η κοινωνία αισθάνεται συγκλονισμένη στο άκουσμα αυτού του τραγικού γεγονότος. Κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά της. Καλό ταξίδι Μαριάννα στη γειτονιά των αγγέλων…» ανέφερε ανάρτηση για την άτυχη κοπέλα από την ποδοσφαιρική ομάδα στην περιοχή της καταγωγής της.

«Το ΔΣ και τα μέλη του ΜΠΣ ΘΕΟΚΡΙΤΟΣ συγκλονισμένοι και πολύ λυπημένοι από τον απροσδόκητο και άδικο χαμό της Μαριάννας Τσίγκα, εκφράζουν τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της, κουράγιο και δύναμη. Ένας άγγελος έφυγε από κοντά μας, Καλό ταξίδι, καλό παράδεισο Μαριάννα», τονίστηκε σε ακόμη μια ανάρτηση που έγινε στην Κω.

Φίλη της 20χρονης δοκίμου, μιλώντας στο enikos.gr, ανέφερε ότι είναι συντετριμμένη από την απώλεια. «Κάναμε τόσα όνειρα. Πήγε τόσο κρίμα. Δεν έχω να σας πω κάτι άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δόκιμος Μαριάννα ΤσίγκαΔόκιμος Μαριάννα Τσίγκα

Δόκιμος Μαριάννα Τσίγκα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ