Συγκλονίζει ο θάνατος της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού – Αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας

Συγκλονισμένη είναι η ελληνική κοινωνία από την είδηση του θάνατου της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού, Μαριάννας Τσίγκα, με καταγωγή από την Κω.

Αν και αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής, την άτυχη Μαριάννα φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, να τσίμπησε μολυσμένο κουνούπι και από αυτό να προκλήθηκε λοίμωξη. Συμφοιτητές της ανέφεραν ότι ξαφνικά άλλαξε η όψη της και ανέβασε υψηλό πυρετό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, η 20χρονη ασθένησε έπειτα από τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από το λιμάνι Σίκκα της Ινδίας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αποναυτολογηθεί για λόγους υγείας σε λιμάνι του Σουέζ στην Αίγυπτο. Η δόκιμος επαναπατρίστηκε στις 2 Σεπτεμβρίου μαζί με ιατρικό συνοδό με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας του πλοίου και μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου και άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου. Η περιπέτεια της υγείας της διήρκεσε συνολικά 16 μέρες. Για το τραγικό περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στην 20χρονη Μαριάννα Τσίγκα στον Ιερό Ναό Αναλήψεως, στο Ζηπάρι της Κω.

«Κάναμε τόσα όνειρα» λέει φίλη της στο enikos.gr

Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την απώλεια της 20χρονης Μαριάννας συγκλονίζουν.

«Σύσσωμη η οικογένεια του ο Α.Ο. Αναγέννησης Ασφενδιού εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον απροσδόκητο χαμό της Μαριάννας Τσίγκα που έφυγε τόσο νωρίς και τόσο άδικα από κοντά μας. Όλη η κοινωνία αισθάνεται συγκλονισμένη στο άκουσμα αυτού του τραγικού γεγονότος. Κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά της. Καλό ταξίδι Μαριάννα στη γειτονιά των αγγέλων…» ανέφερε ανάρτηση για την άτυχη κοπέλα από την ποδοσφαιρική ομάδα στην περιοχή της καταγωγής της.

«Το ΔΣ και τα μέλη του ΜΠΣ ΘΕΟΚΡΙΤΟΣ συγκλονισμένοι και πολύ λυπημένοι από τον απροσδόκητο και άδικο χαμό της Μαριάννας Τσίγκα, εκφράζουν τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της, κουράγιο και δύναμη. Ένας άγγελος έφυγε από κοντά μας, Καλό ταξίδι, καλό παράδεισο Μαριάννα», τονίστηκε σε ακόμη μια ανάρτηση που έγινε στην Κω.

«Κάναμε τόσα όνειρα»

Φίλη της 20χρονης δοκίμου, μιλώντας στο enikos.gr, ανέφερε ότι είναι συντετριμμένη από την απώλεια. «Κάναμε τόσα όνειρα. Πήγε τόσο κρίμα. Δεν έχω να σας πω κάτι άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δόκιμος Μαριάννα Τσίγκα Δόκιμος Μαριάννα Τσίγκα

Δόκιμος Μαριάννα Τσίγκα

Στυλιανίδης: Συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας Τσίγκα

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, με ανάρτησή του στο Twitter δήλωσε «συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας Τσίγκα, Δόκιμου Πλοιάρχου, μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου. Η σκέψη όλων μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της Μαρίας-Άννας. Ειλικρινή συλλυπητήρια».

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

«Ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής την 17-09-2023 από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφορικά με ασθένεια 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, η οποία είχε ναυτολογηθεί για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού της πλου.

Η ανωτέρω ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου. Η 20χρονη δόκιμος, επαναπατρίστηκε στις 02-09-2023 με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023.

Διενεργείται προανάκριση»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ