Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Μετωπική Κασσελάκη – Αχτσιόγλου στην τελική ευθεία για τη διαδοχή – Οι συμμαχίες και οι αιχμές

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην τελική ευθεία για τον β’ γύρο των εκλογών. Ο Νίκος Παππάς άνοιξε τα χαρτιά του και τάχθηκε υπέρ Κασσελάκη, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην κούρσα για τη διαδοχή στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση Τζουμάκα κατά Κασσελάκη: «Φυτευτός» του συστήματος διαπλοκής για να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, η σύγκρουση μαίνεται στο εσωτερικό του κόμματος με τον Νάσο Ηλιόπουλο να καταγγέλλει τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Παππά για απαράδεκτες διαρροές κατά της Έφης Αχτσιόγλου.

Στο μεταξύ, και το θέμα της διεξαγωγής debate δυναμιτίζει το κλίμα, με την κ. Αχτσιόγλου να επιμένει σε μια τηλεμαχία και τον κ. Κασσελάκη να απαντά: «Debate θα κάνω μόνο με τον Μητσοτάκη». Ωστόσο, η κ. Αχτσιόγλου επιμένει στην πρότασή της.

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς οι 2 υποψήφιοι πρόεδροι επιχειρούν να κερδίσουν τα 40.000 μέλη που δεν ψήφισαν στον α΄ γύρο

Tην ίδια ώρα το απόγευμα της Τρίτης η κ. Αχτσιόγλου δημοσίευσε βίντεο, στο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «εδώ και λίγο καιρό εκτοξεύονται συστηματικά και συντονισμένα από μιντιακά και σοσιαλμιντιακά κέντρα άθλιες συκοφαντίες, που εμφανίζουν εμένα και στελέχη που στέκονται στο πλευρό μου, ως υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα». Συνέχισε, εξηγώντας πως είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που της δίνει ο νόμος απέναντι στους συκοφάντες αυτούς.

Πώς μπορεί να μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης αν εκλεγεί πρόεδρος

Παράλληλα, στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη εξετάζουν με ποιον τρόπο θα εκπροσωπείται στη Βουλή, εάν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.  Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αυτή τη στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα. Θα συζητηθεί όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης.

Βελόπουλος για ΣΥΡΙΖΑ: «Ας αφήσουμε το Lifestyle – Όταν μιλήσει πολιτικά ο κ. Κασσελάκης θα του απαντήσω»

Ο βουλευτής Επικρατείας, Ευάγγελος Αποστολάκης δηλώνει ότι το θέμα αυτό θα λυθεί, είτε μέσω του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είτε μέσω της πρότασης που συζητείται με τις παραιτήσεις των επιλαχόντων από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Αυτοί που βρίσκονται πριν από τον κ. Κασσελάκη σε σειρά εκλογιμότητας και οι επιλαχόντες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο βρίσκεται στην 9η θέση.

Βουλευτές Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ:

1. Όθωνας Ηλιόπουλος
2. Έλενα Ακρίτα
3. Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ

Επιλαχόντες:

Πόπη Τσαπανίδου
Μιχάλης Καλογήρου
Τζένη Λειβαδάρου
Θανάσης Τσακρής
Ζωρζέττα Λάλη
Στέφανος Κασσελάκης
Ζαχαρούλα Τσιριγώτη
Κωνσταντίνος Βλαχάκης
Νατάσσα Ρωμανού
Όμηρος Πουλάκης
Δώρα Τσαμπάζη
Αλέκος Φλαμπουράρης

Εφόσον εκλεγεί πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης και αποφασίσει το κόμμα να εισέλθει στη Βουλή ο πρόεδρός του, θα πρέπει να παραιτηθεί ένας εκ των Όθωνα Ηλιόπουλου, Έλενας Ακρίτα ή Ευάγγελου Αποστολάκη και όλοι οι υπόλοιποι μέχρι την 8η θέση του ψηφοδελτίου, δηλαδή οι Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Θανάσης Τσακρής και Ζωρζέττα Λάλη.

Παππάς στον ΑΝΤ1: Όλη αυτή η συζήτηση δεν μας κάνει καλό

Για τη στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Νίκος Παππάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Τρίτης (19/9).

Σχετικά με το κλίμα που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι «πρέπει να θυμηθούμε τι γινόταν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 1996 ή στην αλλαγή ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας το 1997. Πάρα πολύ πιο έντονες καταστάσεις. Αυτά είναι μέσα στα προβλεπόμενα. Εγώ όπως και στον 1ο γύρο έτσι και τώρα θέλω να καλέσω και τις δύο πλευρές να πολιτικοποιήσουν την κουβέντα. Θεωρώ αυτονόητο και στα προβλεπόμενο ότι όποιος είναι εκτεθειμένος στην πολιτική δέχεται επιθέσεις. Αυτές θα πρέπει να τις βάζουμε στην θέση τους και να συζητάμε για την πολιτική. Έτσι θα αναβαθμίσουμε και τον διάλογο και θα έρθει περισσότερος κόσμος να ψηφίσει».

Στο ερώτημα γιατί επέλεξε να στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη και όχι την Έφη Αχτσιόγλου, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «εκεί υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες που δεν είναι κρυμμένες κάτω από το χαλί. Στο συνέδριό μας τον περασμένο χρόνο ήταν και πολύ έντονες και μάλιστα εάν επικρατούσε η άποψη πολλών στελεχών, που τώρα στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου, τώρα δεν θα είχαμε ψηφοφορία από την βάση για την εκλογή του προέδρου».

Αναφορικά εάν πίσω από την υποψηφιότητα Κασσελάκη ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Παππάς τόνισε: «Έχω ακούσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πίσω από την υποψηφιότητα την δική μου, της Έφης Αχτσιόγλου, του Στέφανου Κασσελάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι δίπλα και μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι εγγυητής της πορείας μας και έχει κρατήσει μία στάση ενδεδειγμένη. Όλη αυτή η συζήτηση δεν μας κάνει καλό».

Επίθεση Τζουμάκα κατά Κασσελάκη: «Φυτευτός» του συστήματος διαπλοκής για να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση κατά του υποψηφίου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Στέφανος Τζουμάκας μέσα από τη συνέντευξη που έδωσε στο Kontra24.

Συγκεκριμένα ο κ. Τζουμάκας έκανε λόγο -και μάλιστα αρκετές φορές- για σύστημα διαπλοκής και ολιγαρχίας που εισχώρησε μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να ελέγξει το κόμμα, έχοντας ως στόχο τη διάσπαση και διάλυσή του.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στηρίζει την Έφη Αχτσιόγλου – «Υπάρχει μόνο ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος»

Τη στήριξή του προς την Έφη Αχτσιόγλου στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να την ονοματίζει, εξέφρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με ανάρτησή του στα social media.

«Την Κυριακή, κανονικά, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο σχέδια. Κανονικά. Αλλά αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι τελικά μόνο ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος. Σχέδιο που θα μπορούσε να συζητηθεί σε συνέδριο, όπου οι σύνεδροι θα μπορούσαν να προτείνουν αφαιρέσεις προσθέσεις ή τροποποιήσεις.

Και εκεί θα έβγαιναν οι αναγκαίες συνθέσεις. Από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε σχέδιο αλλά μια πρόταση: “ψηφίστε με γιατί μπορώ να κερδίσω, γιατί είμαι πετυχημένος, γιατί έχω προσόντα… εμπιστευτείτε με”. Δεν το λες και στρατηγική νίκης επί μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, όπως εκφράζεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ