Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ πήγε για τζόκινγκ στο Central Park την Τρίτη και… κανείς δεν το παρατήρησε

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ πέρασε την ημέρα του σαν αληθινός Νεοϋορκέζος καθώς πήγε για τζόκινγκ στο Central Park την Τρίτη. Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για το Earthshot Summit, είπε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: «Αποφάσισα να συμμετάσχω στις ορδές των Νεοϋορκέζων κατά τη διάρκεια της πρωινής ρουτίνας τους… Ήταν υπέροχο να ξυπνάς στη Νέα Υόρκη ένα ηλιόλουστο πρωί παρά τη βροχή που είχαμε χθες. Ήταν όμορφο που βγήκα για καθαρό αέρα σήμερα το πρωί»

Βασιλιάς Κάρολος- Καμίλα: Επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, 41 ετών, ήταν καλεσμένος στη διάσκεψη κορυφής για το περιβάλλον στο Plaza Hotel, ενώ ο πρίγκιπας Χάρι δεν έλαβε ποτέ πρόσκληση για τις εκδηλώσεις.

Του καλωσόρισε ως “ήρωα” στην πόλη ο πρώην δήμαρχος Μάικ Μπλούμπεργκ, ο οποίος επαίνεσε τον Ουίλιαμ που κέρδισε τους «Αμερικανούς όλων των πλευρών — το οποίο, όπως ξέρουμε, δεν είναι μικρό κατόρθωμα».

Ο 81χρονος Μπλούμπεργκ αναφέρθηκε στην πρόσφατη δημοσκόπηση της Gallup, σύμφωνα με την οποία ο Ουίλιαμ είναι  πιο δημοφιλής στην Αμερική από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ βγήκε στην κορυφή», σχολίασε ο δισεκατομμυριούχος και πρόσθεσε «Η δημοσκόπηση αναφέρει ότι τον έβλεπαν θετικά το 60% των Δημοκρατικών και το 60% των Ρεπουμπλικανών».

Επαίνεσε τον Ουίλιαμ που «συνεχίζει με την αφοσίωση του πατέρα και της γιαγιάς του στην περιβαλλοντική διαχείριση» και είπε ότι βρισκόταν σε «μοναδική θέση» να φέρει κοντά τους ανθρώπους.

Ώρες μετά την άφιξή του τη Δευτέρα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, τον οποίο ευχαρίστησε για την υποστήριξη του Βραβείου Earthshot. Συζήτησαν για τις «προσπάθειες που απαιτούνται για την επιτάχυνση της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Page Six. «Συζήτησαν επίσης τις προσπάθειες για την ενίσχυση της υλοποίησης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, καθώς και τη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη».

Αντίθετα, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έλαβαν είχαν μια συνάντηση με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα Αμίνα Μοχάμεντ στον ΟΗΕ το 2021 που κράτησε για μισή ώρα.

Ο Ουίλιαμ εξήγησε πως αναγκάστηκε να καθυστερήσει το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη μετά τον θάνατο της γιαγιάς του, της βασίλισσας Ελισάβετ τον περασμένο Σεπτέμβριο και είπε ότι ήταν χαρούμενος που επιτέλους βρέθηκε στην πόλη για πρώτη φορά από το 2014.

Ο Γουίλιαμ θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Κέιτ όταν πετάξουν στη Σιγκαπούρη για το φετινό βραβείο Earthshot τον Νοέμβριο, όπου σε πέντε νικητές θα δοθεί 1 εκατομμύριο λίρες (1.240.000 $).

«Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος με αυτά που πετύχαμε… Πήγε καλύτερα από ό,τι ήλπιζα, έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε» σημείωσε ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ