Ναύπλιο: Σε 40 μήνες φυλακή καταδικάστηκε ο Αρχιμανδρίτης που έστειλε χυδαίο βίντεο στον 13χρονο

Την ενοχή του 40χρονου Αρχιμανδρίτη από την Ερμιονίδα, ο οποίος έστειλε άσεμνο υλικό σε 13χρονο αγόρι, αποφάσισε το Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου, το απόγευμα της Παρασκευής (16/6).

Ναύπλιο: Το μήνυμα που «καίει» τον ιερέα – Η  άσεμνη ερώτηση που έκανε στον 13χρονο

Σύμφωνα με τις «Αργολικές Ειδήσεις», η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν «ένοχος, χωρίς ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου». Ο 40χρονος Αρχιμανδρίτης καταδικάστηκε σε 40 μήνες χωρίς αναστολή. Η υπεράσπιση του ρασοφόρου άσκησε έφεση.

Ο ίδιος δεν παρέστη στη δίκη, καθώς δήλωσε ασθένεια και εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του. Παρόντες στο δικαστήριο ήταν οι γονείς του ανήλικου, αλλά και στενοί συγγενείς του ιερέα.

Ναύπλιο: Δύο τα χυδαία βίντεο του ιερέα στον 12χρονο – «Ζω με το άγχος μην πλησιάσει το παιδί μου»

Ο πατέρας του αγοριού εξέφρασε την προσδοκία η απόφαση αυτή να παραμείνει και στο Εφετείο. «Η Δικαιοσύνη έκανε πολύ καλά την δουλειά της» είπε η μητέρα του και ευχαρίστησε την αστυνομία. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, θέλω να αποκατασταθεί η πίστη μου στον Θεό» τόνισε η μητέρα του αγοριού.

Υπενθύμισε ότι η υπόθεση ξεκίνησε από ένα άσεμνο μήνυμα και στη συνέχεια ένα βίντεο που έστειλε ο 40χρονος στον γιο της. «Συνέχισε να στέλνει στο παιδί μου άσεμνα μηνύματα… όταν κάνεις λάθος δεν το επαναλαμβάνεις. Η στάση του μας έδειξε ότι δεν επρόκειτο για λάθος», συμπλήρωσε.

Ναύπλιο: «Μπαμπά βοήθεια» – Το μήνυμα που έστειλε ο 12χρονος στον πατέρα του μόλις είδε το βίντεο του αρχιμανδρίτη

Όσο για την αντίδραση του γιου της μετά την απόφαση του δικαστηρίου, είπε πως «το παιδί είναι πολύ χαρούμενο, με αγκάλιασε, πίστεψε σε εμάς». Το μήνυμά μας οι γονείς να είναι δίπλα στα παιδιά τους, κατέληξε η μητέρα του ανήλικου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιμανδρίτης παύθηκε άμεσα από τα ιερατικά του καθήκοντα, έπειτα από απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης.

Δείτε τις δηλώσεις των γονέων του αγοριού:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ