Ναυάγιο στην Πύλο: Η συγκλονιστική ιστορία των αδελφών από την Συρία που η συνάντησή τους ράγισε καρδιές

Οι εικόνες τους κάνουν τον γύρο του κόσμου από το πρωί της Παρασκευής (16/6) και συγκλονίζουν. Δύο αδέλφια από την Συρία, αγκαλιάζονται μέσα από τα κιγκλιδώματα στο λιμάνι της Καλαμάτας. Ο ένας είναι εκ των διασωθέντων μεταναστών του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου. Ο δεύτερος ζει στην Ολλανδία και ήρθε στην Ελλάδα για να μάθει για την τύχη του μικρότερου αδελφού του.

Ναυάγιο στην Πύλο: Η συγκινητική στιγμή συνάντησης δύο αδελφών – Δεν γνώριζε αν ήταν ζωντανός ή νεκρός

Η αγωνία και ο φόβος μετατρέπονται σε χαρά και δάκρυα συγκίνησης, όταν ο δεύτερος διαπιστώνει ότι ο αδελφός του είναι ζωντανός. Ένας από τους τυχερούς που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το αλιευτικό σκάφος, πριν αυτό βυθιστεί στα νερά της Μεσογείου, παρασύροντας στον θάνατο εκατοντάδες άλλες ψυχές. Με δάκρυα στα μάτια, περνούν τα χέρια τους μέσα από τα κιγκλιδώματα, προσπαθούν να αγκαλιαστούν, χαμογελούν. Ο μεγαλύτερος αδελφός φιλά με στοργή τον μικρότερο στο μέτωπο και το μάγουλο.

Ναυάγιο στην Πύλο: «Ταξίδευαν με λυγισμένα τα γόνατα στο στήθος και με κατεβασμένα τα κεφάλια» – Συγκλονιστική μαρτυρία στο enikos.gr

Η ιστορία των αδελφών από την Συρία είναι εξίσου συγκινητική με τις σπαρακτικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας. Η οικογένεια των Σύρων κατάγεται από το Χαλέπι της Συρίας. Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα τους, τα τελευταία χρόνια, αναγκάστηκαν να φύγουν και να διασκορπιστούν σε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης.

Ναυάγιο στην Πύλο: ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο από το αλιευτικό πριν βυθιστεί

Ο πρώτος αδελφός ζει στη Γερμανία και εργάζεται σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία. Ο Φάρντι, που είναι ο δεύτερος αδερφός, ζει στην Ολλανδία και δουλεύει σε ένα εστιατόριο. Ο 18χρονος Μοχάμεντ θα έφευγε τελευταίος από την Συρία με προορισμό την Ιταλία. Είτε για να βρει δουλειά εκεί, είτε μήπως και καταφέρει να επανενωθεί με ένα από τα άλλα δύο αδέλφια του.

Τελικά, και τα τρία αδέλφια κατάφεραν να συναντηθούν στην Ελλάδα, ανάμεσα από τα κιγκλιδώματα που τους χώριζαν. Όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δύο μεγαλύτεροι αδελφοί, θα φύγουν για την Μαλακάσα, ώστε να επισκεφτούν τον 18χρονο Μοχάμεντ, να δουν αν είναι καλά και να μάθουν ποια θα είναι η τύχη του από δω και πέρα.

Οι αναζητήσεις συγγενών μεταναστών, που επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε ότι το γραφείο της Πολιτικής Προστασίας του δήμου δέχεται καταιγισμό τηλεφωνημάτων από συγγενείς, που ψάχνουν τους δικούς τους και γνώριζαν ότι βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σκάφος. Οι περισσότεροι που τηλεφωνούν, σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, ζουν στην Γερμανία και ζητούν εναγωνίως πληροφορίες.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του MEGA:

Οι μαρτυρίες των διασωθέντων

«Βυθίστηκε, έπεσε, η μηχανή σταμάτησε. Δεν μπορούσαμε να βρούμε κανέναν», ανέφερε ένας από τους διασωθέντες μιλώντας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της μεταφοράς στο ΚΥΤ της Μαλακάσας. «Δεν ξέρω πόσα παιδιά και γυναίκες ήταν στο πλοίο. Δεν μπορώ να θυμηθώ. Δεν είπαμε όχι στη βοήθεια των ελληνικών αρχών. Προσέφεραν βοήθεια οι ελληνικές αρχές. Δεν ξέρω τι συνέβη», επισήμανε.

Την μαρτυρία ενός 24χρονου οδοντιάτρου Σύρου πρόσφυγα μετέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, Τάσος Πολυχρονόπουλος. Όπως είπε, κατά την ώρα της αναχώρησης, ο 24χρονος άκουσε ότι το αλιευτικό σκάφος είχε 750 άτομα. «Στην πορεία, όπως μαρτυρεί και ο ίδιος, είπαν κατά τη διάρκεια της αναχώρησης, 750 άτομα, κλείσαμε», ανέφερε ο κ. Πολυχρονόπουλος.

«Τους έδεσε με κάποιο σχοινί το σκάφος του Λιμενικού και προσπάθησε να τους ρυμουλκήσει τραβώντας προς τα αριστερά το καΐκι και ξαφνικά για λόγους που ούτε εκείνος κατάλαβε πήρε δεξιά κλίση και αστραπιαία βυθίστηκε το σκάφος, κάτι που μαρτυρείται και διασταυρώνεται κι από άλλες ειδήσεις δυστυχώς. Αυτή είναι η μαρτυρία του», επισήμανε ο κ. Πολυχρονόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ