Ναυάγιο στην Πύλο: ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο από το αλιευτικό πριν βυθιστεί

Βίντεο-ντοκουμέντο με το αλιευτικό πλοίο πριν αυτό βυθιστεί ανοιχτά της Πύλου, παρασύροντας στον θάνατο μετανάστες, μεταξύ των οποίων και γυναικόπαιδα που ήταν κλεισμένα στο αμπάρι του σκάφους, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων.

Το βίντεο, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει επαληθευτεί, δημοσίευσε το defenceline.gr και φέρεται να έχει ληφθεί από μέλος πληρώματος ενός εκ των φορτηγών πλοίων που προσέγγισαν το αλιευτικό.

Στα πλάνα φαίνεται το μοιραίο σκάφος να είναι ακινητοποιήμενο. Επίσης διακρίνεται ένα σχοινί να είναι δεμένο στην πλώρη του αλιευτικού. Στο σχοινί, το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου, είχε δέσει τσάντες με τρόφιμα και νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το φορτηγό πλοίο, με σημαία Μάλτας, που ήταν το πρώτο που προσέγγισε στο σημείο για βοήθεια. Τόσο ο καπετάνιος όσο και αρκετά μέλη του πληρώματος ήταν Φιλιππινέζοι.

Σύμφωνα με τα γεγονότα που κατέγραψε το Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας:

«Το ΕΚΣΕΔ απέστειλε ένα παραπλέον πλοίο με σημαία Μάλτας το οποίο προσέγγισε περί τις 18:00 το αλιευτικό, και αφού το αλιευτικό σταμάτησε – όπως του ζητήθηκε από το εμπορικό πλοίο – του προμήθευσε τρόφιμα και νερό.

-Επανειλημμένως ρωτήθηκε το αλιευτικό από το εμπορικό πλοίο αν επιθυμεί επιπλέον συνδρομή ή αν κινδυνεύει ή αν θέλει κάτι άλλο από την Ελλάδα. Απάντησαν «δεν θέλουμε τίποτα άλλο από το να συνεχίσουμε για Ιταλία».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ