Μέχρι τις 4 το μεσημέρι το απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο – Τι ισχύει με τα δρομολόγια από Πειραιά

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω ισχυρών ανέμων έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο, με γενικό απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο έως τις 4 το μεσημέρι, εξαιρουμένων των δρομολογίων προς Μαρμάρι. Από τον Πειραιά, ενώ εκτελούνται κανονικά δρομολόγια προς Αργοσαρωνικό, ακυρώθηκαν τέσσερα πρωινά δρομολόγια προς Κυκλάδες και Κρήτη, ενώ άλλα πλοία θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια με αλλαγές. Οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνούν με τις αρχές και τις εταιρείες πριν μεταβούν στα λιμάνια για ενημέρωση.

Δένουν κάβους αύριο τα πλοία λόγω 24ωρης απεργία

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Συνεχίζονται τα προβλήματα με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών ανέμων, με το γενικό απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο να παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 4 το μεσημέρι.
  • Από τον Πειραιά εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού, ωστόσο το πρωί της Παρασκευής (14/8) δεν πραγματοποιήθηκαν τέσσερα προγραμματισμένα δρομολόγια προς τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
  • Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλούνται να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις στα δρομολόγιά τους.

Συνεχίζονται τα προβλήματα με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φτάνουν κατά τόπους ακόμη και τα 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, το γενικό απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 4 το μεσημέρι, με εξαίρεση τα δρομολόγια από Ραφήνα προς Μαρμάρι.

Ακυρώθηκαν 4 δρομολόγια από τον Πειραιά

Την ίδια ώρα, από το λιμάνι του Πειραιά εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Ωστόσο, το πρωί της Παρασκευής (14/8) δεν πραγματοποιήθηκαν τέσσερα προγραμματισμένα δρομολόγια προς τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο του «Blue Star Paros» για Σύρο, Τήνο και Μύκονο, του «Eurochampion Jet 2» για Σύρο, Μύκονο, Νάξο, Ίο, Κουφονήσι και Θήρα, καθώς και του «Super Speed 4» προς Πάρο, Νάξο και Κουφονήσι. Δεν πραγματοποιήθηκε, επίσης, το δρομολόγιο του «Champions League Jet 2» για Σύρο, Τήνο, Πάρο, Νάξο, Θήρα και Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα και τις ενημερώσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών, ορισμένα από τα πλοία που αναχωρούν από τον Πειραιά θα εκτελέσουν τα δρομολόγιά τους με αλλαγές στις προσεγγίσεις σε νησιωτικά λιμάνια, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα καλούνται, πριν μεταβούν στα λιμάνια, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις στα δρομολόγιά τους.

Η κατάσταση παραμένει μεταβαλλόμενη και οι αποφάσεις για την εκτέλεση, την τροποποίηση ή την ακύρωση δρομολογίων λαμβάνονται ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών.