Κως: Τα ευρήματα που οδήγησαν στη δίωξη κατά του 32χρονου για την δολοφονία της Αναστάζια – Το χρονικό της μοιραίας νύχτας

Τις κινήσεις του 32χρονου από το Μπαγκλαντές και της 27χρονης Αναστάζια, μετά την αποχώρησή τους από το σπίτι όπου διέμενε ο πρώτος, στην Κω, προσπαθούν να «χαρτογραφήσουν» οι αστυνομικές αρχές, με δεδομένο ότι η νεαρή από την Πολωνία έφυγε ζωντανή από την κατοικία του κατηγορουμένου. Το στοιχείο αυτό επιβεβαιώθηκε και από άλλο βίντεο από κάμερα ασφαλείας γειτονικής κατοικίας, που τους έχει καταγράψει να φεύγουν τελικά από το σπίτι του βασικού υπόπτου, το βράδυ της Δευτέρας, όταν και χάθηκαν τα ίχνη της νεαρής γυναίκας.

Κως: «Η Αναστάζια μου τηλεφώνησε την ημέρα της απαγωγής» – Τι δηλώνει η μητέρα της 27χρονης

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση δολοφονίας της Αναστάζια προσπαθούν τώρα να διαπιστώσουν εάν έγινε κάποια άλλη στάση, πριν από το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρή η άτυχη 27χρονη, σε ερημική τοποθεσία στην περιοχή Αλυκές, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές. Παράλληλα, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναμένουν τα νεότερα στοιχεία από τον έλεγχο των κινητών τηλεφώνων τόσο της Αναστάζια όσο και του κατηγορούμενου, αλλά και τα αποτελέσματα βιολογικού υλικού, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν δείγματα DNA στα νύχια του θύματος.

Τα στοιχεία που «καίνε» τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές

Πάντως, με βάση τα έως τώρα στοιχεία, ασκήθηκε και η συμπληρωματική δίωξη στον 32χρονο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Υπενθυμίζεται ότι ο βασικός ύποπτος, μετά την απολογία του την Τετάρτη, είχε κριθεί προφυλακιστέος για αρπαγή της 27χρονης και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση. Προηγήθηκε η παράδοση του προανακριτικού υλικού που είχε στα χέρια της η Ελληνική Αστυνομία και αφορά την δεύτερη φάση της έρευνας. Όπως αναμένεται, θα ενωθούν οι δύο φάσεις της προανάκρισης: η πρώτη που αφορούσε την αρπαγή και η δεύτερη για την ανθρωποκτονία, και στη συνέχεια η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Κως: Πληροφορίες για βίντεο με την 27χρονη και τον 32χρονο να βγαίνουν από το σπίτι πριν από τη δολοφονία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα δεν είναι έτοιμα τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο ο εισαγγελέας φαίνεται πως άσκησε συμπληρωματική δίωξη, βασιζόμενος σε άλλα στοιχεία που ήδη έχει στη διάθεσή του. Ρόλο έπαιξαν οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε ο 32χρονος, η κατάθεση του Πακιστανού συγκάτοικού του και το γεγονός ότι ο συλληφθείς από το Μπαγκλαντές είχε κλείσει εισιτήριο για να φύγει από τη χώρα. Επίσης, το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου εντοπίστηκε κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η Αναστάζια στην Κω. Αυτό το τελευταίο στοιχείο, ήταν καθοριστικό.

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν πως το έργο των αστυνομικών στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι δύσκολο, γιατί το υλικό που υπάρχει στα νύχια της Αναστάζια είναι αλλοιωμένο, λόγω του σημείου όπου βρέθηκε το πτώμα. Η σορός της 27χρονης ήταν εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες, ενώ στο σημείο υπήρχαν νερά.

Δολοφονία στην Κω: Δίωξη για ανθρωποκτονία στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές

Ανάλογες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί και με την ανάλυση των κινητών τηλεφώνων, καθώς ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές κατά διαστήματα, είτε έκλεινε το κινητό του είτε το έβαζε σε λειτουργία πτήσης, με αποτέλεσμα να υπάρχει κάποιο κενό στη διαδρομή που ακολούθησε.  Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν ζητήσει την άδεια της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να κάνουν ανάκτηση των δεδομένων.

27χρονη Κως

Το χρονικό της μοιραίας νύχτας – Τι κατέθεσε ο συγκάτοικος του 32χρονου

Μάρτυρας κλειδί για την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας της Αναστάζια θεωρείται ο Πακιστανός συγκάτοικός του, ο οποίος έδωσε και νέα συμπληρωματική κατάθεση στις αρχές.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του, όταν στις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας επέστρεψε σπίτι του μετά τη δουλειά του, βρήκε τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές να κάθεται μόνος του στην κουζίνα. Λίγα λεπτά μετά, ο κατηγορούμενος του είπε ότι πετάγεται στο μίνι μάρκετ για να πάρει μπύρες, ωστόσο, όταν γύρισε στις 21:30 ήταν μαζί με την Αναστάζια. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από την κάμερα διπλανού σπιτιού, που κατέγραψε την άφιξη τους.

Ο αλλοδαπός από το Πακιστάν δήλωσε πως δυσανασχέτησε με την παρουσία της κοπέλας και ζήτησε από τον συγκάτοικό του να φύγουν από το σπίτι. Ο 32χρονος και η 27χρονη κάθισαν για λίγη ώρα στην αυλή του σπιτιού και φέρεται να είχαν καταναλώσει αρκετό αλκοόλ. Η κοπέλα πήγε μία φορά στο μπάνιο του σπιτιού, απ’ όπου πιθανόν να έστειλε το μήνυμα στον σύντροφό της ότι δεν νιώθει καλά. Μισή ώρα αργότερα αποστέλλεται και ένα δεύτερο sms στον σύντροφο της Αναστάζια, πως όλα είναι εντάξει, χωρίς να έχει εξακριβωθεί εάν το έστειλε η ίδια ή κάποιο άλλο πρόσωπο.

Μετά τις 23:00, ο 32χρονος και η Αναστάζια έφυγαν από το σπίτι, κάτι που επιβεβαιώνεται και από δεύτερο βίντεο, που τους δείχνει να αποχωρούν με το μηχανάκι. Στις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης, μία κάμερα καταγράφει τον κατηγορούμενο να επιστρέφει σπίτι του, αυτή τη φορά μόνος. Παραμένει εκεί για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξαναφεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο συγκάτοικός του δήλωσε πως τον είδε να κοιμάται στις 6 το πρωί, όταν ο ίδιος ξύπνησε για να πάει στα χωράφια για δουλειά. Σύμφωνα με την μαρτυρία του «είχε πάνω στα ρούχα του χώματα, στάχυα και χόρτα, ενώ τα παπούτσια του ήταν λασπωμένα».

«Δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα εάν η Αναστάζια κακοποιήθηκε σεξουαλικά»

Για τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της Αναστάζια, μίλησε η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ. στην εκπομπή LIVE NEWS.

«Η υπόθεση βρίσκεται στην ανάκριση. Με βάση το βιντεοληπτικό υλικό και από τα έως τώρα στοιχεία από τα κινητά τόσο του θύματος όσο και του βασικού υπόπτου, οι αστυνομικοί προσπαθούν να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις τους, πώς ακριβώς κινήθηκαν, τώρα που γνωρίζουμε ότι η κοπέλα έφυγε ζωντανή από το σπίτι του κατηγορούμενου μαζί του. Προσπαθούμε να δούμε εάν έγινε κάποια στάση πριν το σημείο που βρέθηκε το σώμα της κοπέλας. Εκεί δολοφονήθηκε και μετά μεταφέρθηκε», είπε αρχικά η κ. Δημογλίδου.

Όσον αφορά την σεξουαλική κακοποίηση, υπογράμμισε, «δεν έχουμε ακόμα ξεκάθαρη εικόνα από την ιατροδικαστική έκθεση. Δεν ξέρουμε ακόμα εάν έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά. Ο τρόπος με τον οποίο βρέθηκε η σορός, κάνει τους αστυνομικούς να θεωρούν πως είτε προσπάθησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά είτε τελικά τα κατάφερε».

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, είπε η κ. Δημογλίδου, η Αναστάζια συνάντησε για πρώτη φορά τον 32χρονο εκείνο το βράδυ και δεν προκύπτει έως τώρα από το κινητό τηλέφωνο της 27χρονης να είχαν επικοινωνία στο παρελθόν.

«Υπάρχει μία επικοινωνία με τον σύντροφό της λίγο, αφού έφτασε στο σπίτι του 32χρονου. Φαίνεται πως η κοπέλα ανησυχεί για την κατάσταση που επικρατεί και επικοινωνεί με τον σύντροφό της για να την παραλάβει από συγκεκριμένο σημείο. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε από την αρχή συγκεκριμένα πράγματα ως προς τις κινήσεις του εκείνο το βράδυ, τα οποία δεν ταιριάζουν με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία και με τις καταθέσεις που έχει δώσει ο συγκάτοικός του. Ο συγκάτοικος του έχει βοηθήσει πάρα πολύ την έρευνα των Αρχών με τα δεδομένα που έχει δώσει στην αστυνομία», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι υπάρχουν και άλλα στοιχεία που θα εμπλουτίσουν την δικογραφία, η οποία έφτασε σήμερα στα χέρια του εισαγγελέα, που άσκησε την δίωξη για ανθρωποκτονία. «Αφορούν τόσο τα κινητά θύτη και θύματος και όσο και τα αποτελέσματα βιολογικού υλικού», διευκρίνισε η κ. Δημογλίδου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ