Δολοφονία στην Κω: Δίωξη για ανθρωποκτονία στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω, με τις Αρχές να ασκούν συμπληρωματική ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εναντίον του 32χρονου από το Μπαγκλαντές. Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος μετά την απολογία του την Τετάρτη, είχε κριθεί προφυλακιστέος για αρπαγή της 27χρονης και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση.

Προηγήθηκε η παράδοση του προανακριτικού υλικού που είχε στα χέρια της η Ελληνική Αστυνομία και αφορά την δεύτερη φάση της έρευνας. Όπως αναμένεται, θα ενωθούν οι δύο φάσεις της προανάκρισης: η πρώτη που αφορούσε την αρπαγή και η δεύτερη για την ανθρωποκτονία, και στη συνέχεια η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα δεν είναι έτοιμα τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο ο εισαγγελέας φαίνεται πως άσκησε συμπληρωματική δίωξη, βασιζόμενος σε άλλα στοιχεία που ήδη έχει στη διάθεσή του. Ρόλο έπαιξαν οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε ο 32χρονος, η κατάθεση του Πακιστανού συγκάτοικού του και το γεγονός ότι ο συλληφθείς από το Μπαγκλαντές είχε κλείσει εισιτήριο για να φύγει από τη χώρα. Επίσης, το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου εντοπίστηκε κοντά στο σημείο που βρέθηκε η Αναστάζια στην Κω. Αυτό το τελευταίο στοιχείο, ήταν καθοριστικό.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στη διάθεση των αστυνομικών βρίσκεται ένα νέο βίντεο που φέρεται να καταγράφει τη στιγμή που ο 32χρονος και η 27χρονη από την Πολωνία βγαίνουν από το σπίτι πριν από το έγκλημα. Το βίντεο φέρεται να προέρχεται από κάμερα ασφαλείας γειτονικού σπιτιού.

Κως: Γιατί δεν έχει βγει πόρισμα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν πως το έργο των αστυνομικών στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι δύσκολο, γιατί το υλικό που υπάρχει στα νύχια της Αναστάζια είναι αλλοιωμένο, λόγω του σημείου όπου βρέθηκε το πτώμα. Η σορός της 27χρονης ήταν εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες, ενώ στο σημείο υπήρχαν νερά.

Ανάλογες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί και με την ανάλυση των κινητών τηλεφώνων, καθώς ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές κατά διαστήματα, είτε έκλεινε το κινητό του είτε το έβαζε σε λειτουργία πτήσης, με αποτέλεσμα να υπάρχει κάποιο κενό στη διαδρομή που ακολούθησε.  Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν ζητήσει την άδεια της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να κάνουν ανάκτηση των δεδομένων.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ