Kίνηση: Στο «κόκκινο» οι δρόμοι της Αττικής λόγω της καταιγίδας – Δείτε Live πού υπάρχουν προβλήματα

Mε υπομονή θα πρέπει να είναι οπλισμένοι οι οδηγοί στους κεντρικούς δρόμους της Αττικής, καθώς έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων την ώρα που η καταρρακτώδης βροχή συνεχίζεται αδιάκοπα.

Συγκεκριμένα, τα σημαντικότερα πρόβλημα εντοπίζονται στον Κηφισό, όπου τα οχήματα από την Λεωφόρο Αθηνών έως τον κόμβο Καλυφτάκη στην άνοδο και από τον κόμβο Καλυφτάκη έως την Λεωφόρο Αθηνών στην κάθοδο κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Παράλληλα, στο «κόκκινο» είναι και η Λεωφόρος Κηφισίας τόσο στο ρεύμα ανόδου όσο και στο ρεύμα καθόδου, ενώ την ίδια στιγμή το αδιαχώρητο επικρατεί στις βασικές οδικές αρτηρίες στο κέντρο της Αθήνας.

Ταυτόχρονα, τεράστια είναι η ταλαιπωρία και στην Αττική Οδό για τους οδηγούς, με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις να παρατηρούνται στο ρεύμα προς Ελευσίνα άνω των 30΄ από Κάντζα έως Μεταμόρφωση, στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο 20΄-25΄από Μεταμόρφωση έως Κηφισίας, καθώς επίσης και στην Περιφερειακή Υμηττού καθυστερήσεις άνω των 30΄ από Αγία Παρασκευή έως Μεταμόρφωση αλλά και 10΄- 15΄ στην έξοδο για Καρεά.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε «ποτάμια» μετατράπηκαν οι δρόμοι στη λεωφόρο Βάρης Κορωπίου μέσα σε λίγη ώρα το απόγευμα της Παρασκευής (10/11), λόγω της έντονης βροχόπτωσης που σημειώνεται κατά την διάρκεια της νέας μίνι-κακοκαιρίας.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο αναγνώστη του enikos.gr, έχουν ήδη δημιουργηθεί προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Δείτε LIVE πού έχει κίνηση

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Παρασκευή (10-11-23)

α. Στο Ιόνιο (περιοχή Κεφαλλονιάς – Ζακύνθου – Ιθάκης – Λευκάδας) και από νωρίς το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως Αχαΐα – Ηλεία).

β. Από τις απογευματινές ώρες στη δυτική Στερεά, τις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου, πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια (κυρίως στα κεντρικά και νότια).

γ. Από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου Λέσβος, Λήμνος, Χίος, το βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και την Ήπειρο.

Αύριο Σάββατο (11-11-23)

α. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο – Σάμο), στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών – Λευκάδας), την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα.

β. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και πιθανόν τη Θράκη.

γ. Από το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εξασθενήσουν το πρωί της Κυριακής.

Β. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως τοπικά 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (11-11-23) μέχρι αργά το απόγευμα.

Γ. Επισημαίνεται πως από το απόγευμα της Κυριακής (12-11-23) και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (13-11-23) νέο καιρικό σύστημα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει αρχικά τη δυτική Ελλάδα και τη Δευτέρα τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το ανατολικό Αιγαίο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται καθημερινά ανά δωδεκάωρο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ