Κακοκαιρία: Καταιγίδες από το μεσημέρι – Δείτε χάρτες με την πορεία του μετώπου έως το βράδυ

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα έως το βράδυ θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τμήματα της Θεσσαλίας, την Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Χαλαζοπτώσεις αναμένονται στις περιοχές που σημειώνονται στους χάρτες που ακολουθούν.

Όσον αφορά στην Αττική, αναμένονται βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως τοπικές χαλαζοπτώσεις από νωρίς το απόγευμα έως το βράδυ της Παρασκευής 10/11.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται το μεσημέρι και τις απογευματινές/πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής 10/11 καθώς και οι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Με μαύρες και λευκές κουκίδες σημειώνονται οι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης με χαλάζι μικρού μεγέθους ενώ με κόκκινα τρίγωνα σημειώνονται οι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης με χαλάζι μεγαλύτερου μεγέθους.

Στο Ιόνιο από το μεσημέρι θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι έως 6-7 μποφόρ που όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους έως 6 μποφόρ από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κατά τόπους.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Παρασκευή 10/11, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική). Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι η κατηγοριοποίηση αναφέρεται στη χώρα ως σύνολο και ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και συνιστάται προσοχή.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: Το Σάββατο ο καιρός θα είναι βροχερός

Επιδείνωση του καιρού σήμερα από το μεσημέρι και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Από το απόγευμα θα επεκταθούν οι βροχές και οι καταιγίδες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βράδυ στο ανατολικό Αιγαίο. Στο Ιόνιο θα υπάρχουν νοτιάδες με ισχύ τοπικά 7 μποφόρ.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι βροχερός κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια με πολύ ισχυρούς νοτιάδες στο Αιγαίο. Την Κυριακή θα υπάρχει σχετική αλλά πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. Το πρωί ο καιρός θα είναι βροχερός μόνο στο ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από τους 18 μέχρι τους 22 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ της Κυριακής όμως ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό από τα βορειοδυτικά θα δώσει ξανά βροχερό καιρό στη χώρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ