Έρχονται διαδοχικά μίνι – κύματα κακοκαιρίας: Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Επιδεινώνεται ο καιρός από σήμερα από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας είναι προ των πυλών, το οποίο δεν θα διαρκέσει πολύ και θα περάσει γρήγορα από τη χώρα.

Ήδη από το πρωί στην Δυτική Ελλάδα έχουν εκδηλωθεί πρώτες βροχές, οι οποίες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιο ανατολικά, επηρεάζοντας πολλές περιοχές έως αργά το βράδυ. Μικρή πτώση θα σημειώσει και η θερμοκρασία, στους 22 με 25 βαθμούς.

Το βράδυ αναμένονται βροχές και καταιγίδες και στην Αττική και θα ολοκληρωθεί αυτό το καιρικό φαινόμενο τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη. Βροχοπτώσεις αναμένονται και στην Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο η κακοκαιρία θα κατευθυνθεί προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σταδιακά θα ανοίγει ο καιρός στις άλλες περιοχές, ενώ την Κυριακή αν και ο καιρός θα ξεκινήσει με «καλή διάθεση» θα πέσουν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, «θα έχουμε διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας που θα περνούν γρήγορα και δεν αποκλείεται να δημιουργούν προβλήματα».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-11-2023
  • Στις περισσότερες περιοχές της χώρας νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές από τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νότια τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα, από τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς τη Θράκη, ενώ προς τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα τα Δωδεκάνησα.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο βορειοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νοτιοανατολικά και θα φθάσει στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 26 με 27 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-11-2023

  • Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακή εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα ενταθούν. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στα δυτικά, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13-11-2023

  • Αστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και μέχρι τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14-11-2023

  • Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ