Κακοκαιρία Daniel: Συνεχίζουν τις διασώσεις οι Ένοπλες Δυνάμεις – 2.247 απεγκλωβισμοί – ΒΙΝΤΕΟ

Κακοκαιρία Daniel Διασώσεις Ένοπλες Δυνάμεις

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να πραγματοποιούν διασώσεις με ελικόπτερα του Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας τη στιγμή που δίνουν μέριμνα και στην μεταφορά νερού και φαγητού στους πληγέντες.

του Χρήστου Μαζανίτη

Νέα βίντεο από διάσωση που έχει πραγματοποιήσει ελικόπτερο AB-212 του Πολεμικού Ναυτικού στο χωριό Μαράθεα δίνει το ΓΕΕΘΑ.

Στο χωριό Μαραθέα, στελέχη της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών «Μοράβας» μεταφέρουν με κάθε μέσο είδη πρώτης ανάγκης στους κατοίκους.

Ελικόπτερο Chinook της Αεροπορίας Στρατού μετέφερε ζωοτροφές από το Συκούριο στη Φαλάνη Λάρισας

Ταυτόχρονα έχει διατεθεί ένα όχημα 30 τόνων για μεταφορά ποσότητας εμφιαλωμένων νερών από εταιρίες εμφιάλωσης, από τα Ιωάννινα στα Τρίκαλα (διανομή από ΣΜΥ) και στον Παλαμά, ενώ έχουν χορηγηθεί 9400 λίτρα πετρελαίου στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Συνολικά, στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) η διάθεση προσωπικού και μέσων, επικαιροποιούνται ως εξής:

– Δύο Λόχοι της Ζ΄ ΜΑΚ με κατάλληλο εξοπλισμό διάσωσης και υλικά αναρρίχησης, διόπτρες νυκτός, drone, πλήρη υλικά C2, με δυνατότητα επιχειρήσεων ημέρα και νύχτα.
42 άτομα της 32 ΤΑΞ ΠΖΝ
– Ένα Λόχος Εκτάκτων Αναγκών του Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» (71 άτομα)
– 36 άτομα επιπλέον των προβλεπομένων στο Σχέδιο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» σε άμεση ετοιμότητα επέμβασης όπου απαιτηθεί
– 68 άτομα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (34 Μ/Κ ΤΑΞ) στην Αγ. Τριάδα Καρδίτσας και στην Αγ. Κυριακή Τρικάλων, και 19 άτομα της XXIV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (XXIV ΤΘΤ) στον Παλαμά Καρδίτσας
– 16 άτομα από το Ειδικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΤΑΚ)

Επιπλέον των ανωτέρω, βρίσκονται σε ετοιμότητα:

Επισημαίνεται ότι οι μέχρι στιγμής απεγκλωβισμένοι πολίτες, από προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ανέρχονται στους 2227 (ΓΕΣ: 475, ΓΕΝ: 35, ΓΕΑ: 45, ΔΕΠ: 1672).

Exit mobile version