Κακοκαιρία «Daniel»: Εκκενώνονται τρία χωριά στην Λάρισα – Ανησυχεί η στάθμη του Πηνειού

Συναγερμός έχει σημάνει στην Λάρισα καθώς «φουσκώνει» ο Πηνειός ποταμός μετά την κακοκαιρία «Daniel και ο Δήμος αποφάσισε την εκκένωση τριών περιοχών.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων Δένδιας – Φλώρος: 47 Zodiac, 20 M113, ελικόπτερα και C-130 ρίχνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην Θεσσαλία

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Λαρισαίων ανακοίνωσε την εκκένωση των χωριών Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι «εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που εξελίσσονται στην περιοχή λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την Θεσσαλία» αναφέρει ο Δήμος.

Μεγάλη ήταν ολόκληρη τη νύχτα η αγωνία για το ενδεχόμενο υπερχείλισης του ποταμού Πηνείου ακόμη και μέσα στην πόλη της Λάρισας με τον δήμαρχο της πόλης να δηλώνει νωρίτερα ότι το ύψος της στάθμης του έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και έχει φτάσει στα 9 μέτρα ενώ οι τεράστιες ποσότητες νερού συνεχίζουν να ρέουν με κατεύθυνση την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.

Κακοκαιρία Daniel – Καρδίτσα: «Είμαστε 100 άτομα σε καφετέρια με το νερό έξω να φτάνει τα 3 μέτρα» – Κραυγή αγωνίας εγκλωβισμένων

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Καταστροφών Ευθύμιο Λέκκα, που μίλησε στην ΕΡΤ, αν και η στάθμη φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί εντούτοις «θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για κάποια έκτακτη εξέλιξη». Ο ίδιος εκτίμησε, επίσης, ότι θα υπάρξει πρόβλημα στις εκβολές του Πηνείου, στο Δέλτα, όπου θα φύγει ο μεγάλος όγκος νερού στο Αιγαίο.

Tο νερό κάλυψε δρόμους, αυλές και αυτοκίνητα στον Άγιο Θωμά

Δύσκολη είναι η κατάσταση σε τμήμα της συνοικίας του Αγίου Θωμά, στην πόλη της Λάρισας, το πρωί της Παρασκευής.

Κακοκαιρία Daniel: Επιχείρηση διάσωσης σε 8 χωριά στην Καρδίτσα – Τι δήλωσε ο Αγοραστός

Τα νερά έχουν καλύψει πλέον δρόμους, αυλές σπιτιών, ενώ σε αυτοκίνητα φαίνονται μόνο οι οροφές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το νερό φτάνει στο ύψος των γονάτων όσων περπατούν στον δρόμο.  Σημειώνεται ότι η συνοικία του Αγίου Θωμά γειτνιάζει με το ποτάμι.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του larissanet.gr:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ