Κακοκαιρία Daniel: Επιχείρηση διάσωσης σε 8 χωριά στην Καρδίτσα – Τι δήλωσε ο Αγοραστός

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, δήλωσε πως το βάρος πέφτει σήμερα σε 8 χωριά στην Καρδίτσα, καθώς τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία Daniel είναι πολλά.

Κακοκαιρία «Daniel»: Μεταμεσονύχτια σύσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον Πηνειό

«Είναι δύσκολη η κατάσταση. Στο Πήλιο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα προσβασιμότητητας, έχουμε προβλήματα να προσεγγίσουμε κάποιους οικισμούς. Φτάσαμε δια θαλάσσης σε οικισμούς. Μεταφέραμε κόσμο από εκεί στον Βόλο αρχικά και μετά στην Λάρισα γιατί είναι τουρίστες που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν από το Πήλιο» περιέγραψε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Αγοραστός σημείωσε πως το βάρος θα δοθεί στη Καρδίτσα. Θα ξεκινήσουν και σήμερα επιχειρήσεις απεγκλωβισμών με κάθε μέσο, από αέρος (ελικόπτερα) και με κλιμάκια του Στρατού με βαριά μηχανήματα.

Κακοκαιρία Daniel: Τραγωδία με 6 νεκρούς – Νύχτα αγωνίας για τους εκατοντάδες εγκλωβισμένους στην Καρδίτσα

«Βοήθεια χρειάζονται 8 χωριά στην Καρδίτσα, που είναι τα Αγία Τριάδα, Ριζοβούνι, Καλογριανά, Αγναντερό, Μεταμόρφωση, Βλοχός, Κοσκινά, Μαραθέα. Θα επιχειρήσουν σήμερα με βάρκες, με χάμερ και  με βαριά μηχανήματα αλλά και με ελικόπτερα» πρόσθεσε.

«Κάποια από τα χωριά δεν είναι προσεγγίσιμα. Είναι άνθρωποι που έχουν παραμείνει στα χωριά και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία των σπιτιών τους και περιμένουν να τους παραλάβουν διασώστες. Θα επιχειρήσουν 15 ελικόπτερα σε κύκλο» διευκρίνισε.

Κακοκαιρία «Daniel»: «Ανθρώπινο χέρι πλημμύρισε τον Θεσσαλικό κάμπο» – Τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι

Για τη κατάσταση που βρίσκεται ο Πηνειός, ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε ότι έχει καλύψει όλες τις πλημμυρικές εκτάσεις αλλά από χθες το βράδυ βρίσκεται σε σταθεροποίηση.

Δείτε αεροφωτογραφίες από τον Θεσσαλικό ΚάμποΚακοκαιρία Daniel Κακοκαιρία Daniel Θεσσαλικός Κάμπος Κακοκαιρία Daniel Θεσσαλικός Κάμπος Κακοκαιρία Daniel Θεσσαλικός Κάμπος Κακοκαιρία Daniel Θεσσαλικός Κάμπος Κακοκαιρία Daniel Θεσσαλικός Κάμπος Κακοκαιρία Daniel Θεσσαλικός Κάμπος Κακοκαιρία Daniel Θεσσαλικός Κάμπος Κακοκαιρία Daniel Θεσσαλικός Κάμπος Κακοκαιρία Daniel Θεσσαλικός Κάμπος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ