Κακοκαιρία «Daniel»: Μεταμεσονύχτια σύσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον Πηνειό

Σε συνεχή στάθμιση των δεδομένων βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές για τον Πηνειό ο οποίος τις τελευταίες ώρες υποδέχεται τεράστιες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα να έχουμε ήδη διάφορα πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και να εκκενωθούν τρία χωριά του Δήμου Λαρισαίων, η Μάνδρα, η Αμυγδαλέα και το Κουτσόχερο.

Στη Λάρισα μέχρι τη 1.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής είχαμε περιορισμένης έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα σε εργατικές κατοικίες Γιάννουλης και Άγιο Θωμά, κυρίως λόγω του η στάθμη του ποταμού πλέον είναι πάνω από το ύψος της τάφρου του Χατζηχαλάρ, με αποτέλεσμα όμβρια να επιστρέφουν μέσω των φρεατίων και να πλημμυρίζουν δρόμους.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και κατά μήκος της περιφερειακής οδού της Λάρισας, με την τροχαία να προχωρά σε αποκλεισμό τμήματος αυτής.

Στην τελευταία σύσκεψη που έλαβε χώρα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, παρουσία του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου κ. Απόστολου Καλογιάννη, αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα, καθώς και τα σενάρια για τη δύσκολη αυτή νύχτα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα onlarissa.gr, πέραν των αντιπλημμυρικών ζωνών, διαφαίνεται συγκρατημένα στον ορίζοντα αισιοδοξία για την έκβαση της κατάστασης, ενώ προς την κατεύθυνση αυτή, γίνονται αυτή την ώρα και νέες παρεμβάσεις εκεί όπου κρίνεται απαραίτητο.

Την ίδια ώρα η Λάρισα παρακολουθεί της εξελίξεις με κομμένη την ανάσα, με πολλούς πολίτες, κυρίως των συνοικιών δίπλα στο ποτάμι, να ξενυχτούν παρακολουθώντας τα ορμητικά νερά του Πηνειού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ