Βίντεο: Διακόπηκε ο ημιτελικός του US Open από διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για το περιβάλλον

Ο ημιτελικός του γυναικείου US Open μεταξύ της Κόρι «Κόκο» Γκάουφ και της Καρολίνα Μούχοβα καθυστέρησε για σχεδόν 50 λεπτά λόγω διαδηλωτών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ένας ο οποίος κόλλησε τα πόδια του στο έδαφος στις πάνω κερκίδες του σταδίου Arthur Ashe το βράδυ της Πέμπτης (7/9). Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την κλιματική αλλαγή.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής του παιχνιδιού, οι θεατές άρχισαν να φωνάζουν: «Πετάξτε τους έξω! Πετάξτε τους έξω!». Χρειάστηκαν περίπου επτά λεπτά μέχρι να απομακρυνθούν οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές, όμως η διαδικασία απομάκρυνσης κράτησε περισσότερο καθώς ένας εξ αυτών κόλλησε στο έδαφος τα γυμνά του πόδια με κόλλα.

Περίπου 45 λεπτά μετά τη διακοπή του παιχνιδιού, οι δύο παίκτριες επέστρεψαν στο γήπεδο για να κάνουν ζέσταμα και να συνεχίσουν τον αγώνα τέσσερα λεπτά αργότερα.

Η USTA (Η Ένωση Αντισφαίρισης των Ηνωμένων Πολιτειών) επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν τέσσερις διαδηλωτές και ότι τέθηκαν υπό κράτηση από την αστυνομία. «Τρεις από τους τέσσερις διαδηλωτές οδηγήθηκαν έξω από το στάδιο χωρίς περαιτέρω επεισόδια», ανέφερε η USTA σε ανακοίνωσή της. «Ο τέταρτος διαδηλωτής κόλλησε τα γυμνά του πόδια στο πάτωμα της θέσης. Λόγω της φύσης αυτής της ενέργειας, χρειάστηκε να παρέμβουν η αστυνομική υπηρεσία της Νέας Υόρκης και ιατρικό προσωπικό προκειμένου να απομακρυνθεί με ασφάλεια αυτό το άτομο από το γήπεδο».

«Οι τέσσερις διαδηλωτές τέθηκαν υπό κράτηση από την αστυνομία της Νέας Υόρκης». Με βάση τους New York Times, το ακτιβιστικό κίνημα Extinction Rebellion της Νέας Υόρκης, ανέλαβε την ευθύνη για τη διαμαρτυρία.

Η Μούχοβα χρησιμοποίησε τη μεγάλη καθυστέρηση, η οποία διήρκεσε επίσημα 49 λεπτά, για να ζητήσει ιατρική βοήθεια πριν πάει τελικά στα αποδυτήρια. Η Γκάουφ ήταν μπερδεμένη και ρώτησε εάν τα τέσσερα άτομα επρόκειτο να απομακρυνθούν. Της είπαν ότι θα μπορούσε να φύγει από το γήπεδο αν το ήθελε, έτσι κατευθύνθηκε προς το σημείο που καθόταν ο προπονητής Μπραντ Γκίλμπερτ για να ζητήσει τη συμβουλή του.

«Είπαν ότι η καθυστέρηση θα είναι πέντε ή δέκα λεπτά. Να φύγω από το γήπεδο;» ρώτησε η Γκάουφ. Όταν ο Γκίλμπερτ της είπε αρχικά όχι, εκείνη του είπε ρητορικά: «Γιατί διαπραγματεύεσαι;». Μετά τον ημιτελικό, η Γκάουφ δήλωσε ότι είχε ένα προαίσθημα ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί σε έναν από τους αγώνες της.

«Το τρελό είναι ότι σήμερα το πρωί είπα στον εαυτό μου “Στοιχηματίζω ότι θα γίνει μια διαμαρτυρία για την κλιματική αλλαγή στον τελικό”», ανέφερε η Γκάουφ στο ESPN. «Δεν πίστευα ότι θα ήταν στον ημιτελικό. Αμέσως όταν συνέβη, είπα στον διαιτητή ότι ήταν διαμαρτυρία. Η Καρολίνα με ρώτησε πώς κατάλαβα ότι ήταν διαμαρτυρία».

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό το καλοκαίρι ένας αγώνας Grand Slam διακόπτεται λόγω διαμαρτυριών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ