Κακοκαιρία Daniel: Συναγερμός στην Λάρισα για τον Πηνειό – Στα 9 μέτρα η στάθμη του, έσπασαν ανάχωμα

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην Λάρισα για τον Πηνειό καθώς έχει φουσκώσει προκαλώντας τα πρώτα μικρά πλημμυρικά φαινόμενα λόγω της κακοκαιρίας «Daniel». Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να σπάσουν αναχώματα στο Φράγμα της Γυρτώνης.

Κακοκαιρία Daniel – Καρδίτσα: «Είμαστε 100 άτομα σε καφετέρια με το νερό έξω να φτάνει τα 3 μέτρα» – Κραυγή αγωνίας εγκλωβισμένων

Μεγάλη είναι η αγωνία για το ενδεχόμενο υπερχείλισης του ποταμού Πηνείου ακόμη και μέσα στην πόλη της Λάρισας με τον δήμαρχο της πόλης να δηλώνει ότι το ύψος της στάθμης του έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και έχει φτάσει στα 9 μέτρα ενώ οι τεράστιες ποσότητες νερού συνεχίζουν να ρέουν με κατεύθυνση την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Καταστροφών Ευθύμιο Λέκκα, που μίλησε στην ΕΡΤ, αν και η στάθμη φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί εντούτοις «θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για κάποια έκτακτη εξέλιξη». Ο ίδιος εκτίμησε, επίσης, ότι θα υπάρξει πρόβλημα στις εκβολές του Πηνείου, στο Δέλτα, όπου θα φύγει ο μεγάλος όγκος νερού στο Αιγαίο.

Κακοκαιρία Daniel: Επιχείρηση διάσωσης σε 8 χωριά στην Καρδίτσα – Τι δήλωσε ο Αγοραστός
Το πρωί της Παρασκευής οι κάτοικοι της Λάρισας αντίκρισαν εικόνες που είχαν χρόνια να δουν στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού, στο ύψος της γέφυρας Αλκαζάρ, με τα νερά να πλησιάζουν στη γέφυρα. Είναι χαρακτηριστικό πως έχει απαγορευτεί η διέλευση των πολιτών από την πεζογέφυρα Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, καθώς έχουν τοποθετηθεί κορδέλες ενώ σακιά με άμμο βρίσκονται στο ύψος των διαδρόμων που οδηγούν στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού, η οποία διαπερνά την πόλη.
Κακοκαιρία στην Λάρισα: Φουσκώνει το ποτάμι Πηνειός
Πηγή: larissanet.gr

Tο νερό έχει καλύψει δρόμους, αυλές και αυτοκίνητα στον Άγιο Θωμά

Δύσκολη είναι η κατάσταση σε τμήμα της συνοικίας του Αγίου Θωμά, στην πόλη της Λάρισας, το πρωί της Παρασκευής.

Τα νερά έχουν καλύψει πλέον δρόμους, αυλές σπιτιών, ενώ σε αυτοκίνητα φαίνονται μόνο οι οροφές.

Καιρός: Υποχωρεί η κακοκαιρία, αλλά παραμένουν οι βροχές – Μέχρι τους 31 βαθμούς η θερμοκρασία
Κακοκαιρία στην Λάρισα- Συναγερμός για τον Πηνειό
Πηγή: larissanet.gr

Είναι χαρακτηριστικό ότι το νερό φτάνει στο ύψος των γονάτων όσων περπατούν στον δρόμο.  Σημειώνεται ότι η συνοικία του Αγίου Θωμά γειτνιάζει με το ποτάμι.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του larissanet.gr:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ