Γκάζι: Η κατάθεση του 33χρονου Αλβανού για την αιματηρή επίθεση – «Τα πράγματα ξέφυγαν και ο 37χρονος τους πυροβόλησε»

Την δική του πλευρά περιέγραψε στους αστυνομικούς ο 33χρονος Αλβανός, για τα δραματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Γκάζι. Ο 33χρονος συνοδηγός του ανθρακί τζιπ, ισχυρίστηκε πως ο «πιστολέρο» που πυροβόλησε εν ψυχρώ τους τρεις Κρητικούς, ήταν μεθυσμένος και εκνευρισμένος εκείνο το βράδυ.

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Παίρνουν εξιτήριο οι δύο Κρητικοί – Τα νεότερα για τον 34χρονο μετά την δεύτερη επέμβαση

Μάλιστα, ο 33χρονος ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε το βαρύ ποινικό παρελθόν του 37χρονου. «Δεν ήξερα καν σωστά το όνομά του. Με άλλο όνομα τον γνώρισα και αλλιώς μου το αναφέρετε εσείς».

Σχετικά με το βράδυ του Σαββάτου πριν σημειωθεί το αιματηρό περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό των τριών Κρητικών, ο 33χρονος κατέθεσε ενώπιον των αστυνομικών πως ο 37χρονος «πιστολέρο» τον πήρε τηλέφωνο στις 02:00 τα ξημερώματα, και ήταν «τρελαμένος» γιατί τον είχε «παρατήσει», όπως λέει, η φίλη του, σύμφωνα με την εκπομπή T-Live του Alpha.

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: «Αστυνομικοί είχαν κάνει έλεγχο στο αμάξι 4 ώρες νωρίτερα» – Νέα στοιχεία για το αιματηρό περιστατικό

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το βράδυ του Σαββάτου με πήρε τηλέφωνο στις 2 τα ξημερώματα. Κοιμόμουν αλλά δεν μου έκανε εντύπωση γιατί είχε χωρίσει πριν δύο μήνες και ήταν τρελαμένος γιατί τον παράτησε η πολύ μικρή φίλη του. Μου είπε πως δεν είναι καλά και πως θέλει να πάμε κάπου να πιούμε ένα ποτό. Του είπα “άσε με, είμαι κουρασμένος δουλεύω το πρωί και έχω πρόβλημα με τη μέση μου, παίρνω φάρμακα και δεν μπορώ να πιω. Δεν μπορώ να βγω τώρα από το σπίτι, δεν έχω αυτοκίνητο. Τότε μου είπε “σήκω, ετοιμάσου και έρχομαι εγώ να σε πάρω”. Πράγματι, ήρθε με το αυτοκίνητο με πήρε τηλέφωνο και μου είπε έφτασα και σε περιμένω. Ντύθηκα γρήγορα και κατέβηκα».

«Είχε πιει καμιά δεκαριά ποτά»

Ο 33χρονος Αλβανός κατέθεσε πως όταν έφτασε στο σπίτι του ο 37χρονος, στο αυτοκίνητό του δεν ήταν μόνος του, αλλά ήταν ακόμη ένα άτομο μαζί του, το οποίο ο ίδιος δεν το γνώριζε. «Πήγαμε σε ένα μπαρ στο Κολωνάκι. Εγώ ήπια ένα ποτό και ο 37χρονος καμιά δεκαριά ποτά. Τότε είπα να φύγω γιατί είχε περάσει η ώρα και ήμουν κουρασμένος. Μάλιστα τον ρώτησα αν μπορεί να με πετάξει σπίτι ή να πάρω ένα ταξί. Εξάλλου λόγω των φαρμάκων που παίρνω δεν κάνει να πιω αλκοόλ. Μου είπε να πάμε να πιούμε ένα ποτό στο Γκάζι και μετά μέσω Αττικής οδού να με πάει κατευθείαν στο σπίτι. Για να μην του χαλάσω το χατίρι, δέχθηκα και πήγα για ένα ποτό ακόμη. Στο Γκάζι εγώ ήπια μισό ποτό, εκείνος συνέχιζε να πίνει».

Γκάζι: Τα λόγια των Κρητικών στους δράστες πριν από τους πυροβολισμούς – Τι λέει φίλος των θυμάτων στο enikos.gr

«Όταν βγήκαμε από το μπαρ στο Γκάζι, από το αλκοόλ δεν μπορούσε να οδηγήσει το αυτοκίνητο. Βλέπει απέναντι μια πιτσαρία και μου λέει “κάτσε στο αυτοκίνητο να πάρω μια πίτσα να στανιάρω”. Ο άλλος άνδρας που ήταν μαζί μας, έφυγε γιατί ήταν μικρός και δεν άντεχε άλλο και έτσι έμεινα εγώ κι αυτός (σ.σ. ο 37χρονος). Επέστρεψε με την πίτσα στο χέρι και την έφαγε μέσα στο αυτοκίνητο».

Ο μοιραίος καβγάς

Στην κατάθεσή του επισημαίνει πως το ίδιο βράδυ είχε βρέξει, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να πατήσει σε μία λακκούβα με νερό, και έβρεξε την παρέα των Κρητικών που ήταν στο πεζοδρόμιο.

«Ένας από αυτούς γύρισε και του είπε: “Τι κάνεις ρε μαλ@@@;”. Είχε ένα μπουκάλι στο χέρι και του το πετάει. Ήταν κατεβασμένο το τζάμι του αυτοκινήτου και ο 37χρονος νευρίασε. Σταματάει το τζιπ και μάλιστα σταμάτησαν και άλλα αυτοκίνητα που ήταν πίσω μας. Κατέβηκε κάτω και του ζήτησε το λόγο. «Ποιον είπες μαλ@@@ ρε;». Κατεβαίνω κι εγώ για να προσπαθήσω να τον συγκρατήσω. τότε ο νεαρός του λέει “εντάξει, δεν είπα εσένα μαλ@@@». Του λέει “οκ” και γυρνάει να πάει προς το αυτοκίνητο. Εκείνη τη στιγμή έρχονται τα δύο αδέλφια από την Κρήτη. Με πλησιάζει και με φτύνει στο πρόσωπο. Ενστικτωδώς του έριξα ένα χαστούκι και τότε το άλλο το παιδί γυρνάει και ρίχνει μια γροθιά στον 37χρονο. Τα πράγματα ξέφυγαν τότε και ο 37χρονος έβγαλε πιστόλι και τους πυροβόλησε».

Ο συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι ο φίλος του κουβαλάει το όπλο μαζί του. «Γυρνάει και μου λέει “μπες μέσα στο αμάξι να φύγουμε”. Φοβήθηκα. Δεν του είπα τίποτα. Είχα την αίσθηση πως αν του πω κάτι θα έριχνε και σε μένα. Μόλις μπήκα στο αυτοκίνητο έκανα εμετό και το μόνο που του είπα είναι να πάμε στην Αστυνομία να παραδοθούμε. Εκείνος δεν μιλούσε. Είπε μόνο “θα σε πάω σπίτι”. Με άφησε και εξαφανίστηκε. Μόλις μπήκα σπίτι άρχισα να καλώ την δικηγόρο μου. Μιλήσαμε και αποφάσισα μαζί με αυτή να έρθω στην ΓΑΔΑ και να παραδοθώ».

Το βαρύ ποινικό παρελθόν του 33χρονου Αλβανού

Όπως είχε γράψει το enikos.gr, πως ο 33χρονος κατηγορούμενος είναι ένα άτομο που έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν την ΕΛ.ΑΣ. για βαριά αδικήματα. Συγκεκριμένα, η παράνομη δράση του ξεκίνησε το 2008, όταν κατηγορήθηκε από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης για διακίνηση μεταναστών, ενώ το 2010 από το Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών για διακίνηση ναρκωτικών.

Το 2012 από το Τμήμα Ασφάλειας Χαλανδρίου κατηγορήθηκε για την συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση που σχετιζόταν με κλοπέςόπλα και ναρκωτικάΤο 2015 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Β/Α Αττικής σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίαςβαριά σωματική βλάβη, και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Το 2019 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, κατηγορήθηκε για τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση που αφορούσε πλαστογραφία και κλοπές, ενώ του είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος από το Πρωτοδικείο Πατρών για την εμφάνισή του στο Τμήμα Ασφάλειας Μελισσίων μία φορά τον μήνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ