Γκάζι: Το βαρύ ποινικό παρελθόν του 33χρονου Αλβανού – Είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και το 2015

Σεσημασμένος και με πλούσιο «ποινικό βιογραφικό» είναι ο 33χρονος Αλβανός, συνεπιβάτης του τζιπ, που διώκεται για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή, για το αιματηρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/12) στο Γκάζι.

Ο 33χρονος κατηγορούμενος είναι ένα άτομο που έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν την ΕΛ.ΑΣ. για βαριά αδικήματα. Συγκεκριμένα, η παράνομη δράση του ξεκίνησε το 2008, όταν κατηγορήθηκε από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης για διακίνηση μεταναστών, ενώ το 2010 από το Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών για διακίνηση ναρκωτικών.

Το 2012 από το Τμήμα Ασφάλειας Χαλανδρίου κατηγορήθηκε για την συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση που σχετιζόταν με κλοπές, όπλα και ναρκωτικά. Το 2015 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Β/Α Αττικής σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά σωματική βλάβη, και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Το 2019 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, κατηγορήθηκε για τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση που αφορούσε πλαστογραφία και κλοπές, ενώ του είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος από το Πρωτοδικείο Πατρών για την εμφάνισή του στο Τμήμα Ασφάλειας Μελισσίων μία φορά τον μήνα.

Μέσω της δικηγόρου του, Ματίνας Μάρκου, η οποία μίλησε στην «Καθημερινή», ο 33χρονος αρνείται ότι είχε ανάμειξη στο επεισόδιο στο Γκάζι και δηλώνει αιφνιδιασμένος από την αντίδραση του φυγόποινου συγκατηγορούμενού του.

Όπως εξηγεί η κα Μάρκου, ο εντολέας της είχε φιλική σχέση με τον δράστη της ένοπλης επίθεσης τους τελευταίους 7 μήνες. Το βράδυ της Παρασκευής είχαν βγει μαζί, αρχικά στα Βρηλίσσια, εκεί δηλαδή όπου εντοπίστηκε το ανθρακί τζιπ στο οποίο επέβαιναν, και εν συνεχεία στο Γκάζι. Τη στιγμή που έφευγαν από κλαμπ, το τζιπ έπεσε σε μια λακκούβα, με συνέπεια να λερωθούν από τα νερά τα θύματα της επίθεσης που έτυχε να βρίσκονται στο σημείο. Αντέδρασαν, ακολούθησε διαπληκτισμός, με τον 33χρονο να χαστουκίζει ένα από τα θύματα, ενώ ο καταζητούμενος φυσικός αυτουργός έβγαλε όπλο που είχε στην κατοχή του και τραυμάτισε σοβαρά τρεις εξ αυτών.

Η κα Μάρκου μιλώντας στην Καθημερινή υποστηρίζει ότι ο εντολέας της δεν γνώριζε ότι ο συνδαιτυμόνας του οπλοφορούσε και προσπαθεί να διαχωρίσει τη θέση του από τα αιματηρά γεγονότα. Προσθέτει, ότι ο 33χρονος έχει λευκό ποινικό μητρώο και ουδεμία σχέση έχει με κυκλώματα μπράβων, όπως αναφέρθηκε τα δύο προηγούμενα εικοσιτετράωρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ