Γκάζι: Τα πρώτα λόγια του 33χρονου Αλβανού που συνελήφθη – «Εγώ δεν έχω ευθύνη»

Νέες πληροφορίες για τον 33χρονο που συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής  για το αιματηρό επεισόδιο στο Γκάζι, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ο 33χρονος φέρεται ότι ήταν συνοδηγός στο όχημα του δράστη , ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε τους τρεις Κρητικούς.

Δεν πρόκειται για τον πιστολέρο, αλλά για το δεύτερο άτομο που ήταν μαζί του και ο οποίος φαίνεται να ρίχνει το χαστούκι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ο 33χρονος Αλβανός, περιέγραψε με λεπτομέρειες στους αστυνομικούς της Ασφάλειας τον καβγά που σημειώθηκε πριν από τους πυροβολισμούς και είπε: «Εγώ δεν έχω ευθύνη, εγώ δεν πυροβόλησα».

Ο 33χρονος είναι σεσημασμένος, με βαρύ «ποινικό βιογραφικό». Συγκεκριμένα, είναι σεσημασμένος για ναρκωτικά, κλοπές και διακίνηση μεταναστών.

Σημειώνεται ότι το πρωί εντοπίστηκε και το σκουρόχρωμο τζιπ των δραστών στα βόρεια προάστια, το οποίο μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για αποτυπώματα.

Τόσο ο άνδρας που συνελήφθη όσο και ο πιστολέρο φέρεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, να εμπλέκονται με κυκλώματα της νύχτας που δρουν στην ευρύτερη περιοχή.

Οι τραυματίες

Το χρονικό του αιματηρού περιστατικού στο Γκάζι

Τα όσα προηγήθηκαν των πυροβολισμών έχουν καταγραφεί σε ερασιτεχνικό βίντεο στο tik tok. Το βίντεο καταγράφει τους δύο επιβαίνοντες του πολυτελούς Range Rover να κατεβαίνουν από το αυτοκίνητό τους και να κατευθύνονται στην παρέα των Κρητικών καταλήγοντας να διαπληκτιστούν μαζί τους. Αρχικά συνομιλούν και μετά κατευθύνονται στο αυτοκίνητό τους μαζί με τους τρεις νεαρούς.
Μέσα σε ελάχιστο χρόνο ο ένας βγάζει όπλο και αρχίζει να πυροβολεί, αρχικά τον νεαρό που διαπληκτίστηκε και στη συνέχεια εν ψυχρώ τον δεύτερο, ενώ εκείνος προσπαθεί να απομακρυνθεί. Ο δράστης δεν διστάζει να πυροβολήσει και τον τρίτο της παρέας, ο οποίος απλώς παρακολουθούσε τον καβγά.

Αυτό είναι το τζιπ των δραστών

Σε βίντεο ντοκουμέντο της ΕΡΤ φαίνεται το τζιπ με το οποίο διέφυγαν οι δράστες.  Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι στο όχημα που φεύγει από το Γκάζι στο οποίο επιβαίνουν δύο άτομα. Λίγο νωρίτερα ο ένας από τους δύο εμπλεκόμενους είχε πυροβολήσει σχεδόν εξ επαφής, από απόσταση ελάχιστων μέτρων τους τρεις Κρητικούς φίλους. Οι δύο ήταν και αδέρφια.

Από την πρώτη επικοινωνία των τραυματιών με τους αστυνομικούς, φαίνεται να προκύπτει πως δέχτηκαν την επίθεση για ασήμαντη αφορμή. Όπως είπαν, δεν γνωρίζουν τους δράστες, δεν είχαν κάποιο προηγούμενο μαζί τους και εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην περιοχή για ένα τελευταίο ποτό ώστε να περάσει η ώρα όπως είπαν, μέχρι να πάνε στο αεροδρόμιο.

Το τζιπ πέρασε από το σημείο και φέρεται να τους έβρεξε. Ένα από τα παιδιά φώναξε «ε, μας έβρεξες!»  κι εκείνοι θεώρησαν ότι ήταν λόγος για να σταματήσουν στη μέση του δρόμου, να επιτεθούν στους νεαρούς και να βγάλουν τα όπλα.

«Ήθελε να σκοτώσει, ούτε καν έπαιξε δηλαδή να τραυματίσει. Να παίξει έστω στο πόδι, πήγε στο κεφάλι κατευθείαν. Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να ήταν εκεί. Είναι θαύμα που ζουν τα παιδιά», λέει ένα μέλος της παρέας των Κρητικών.

Ο αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τις στιγμές της φρίκης που βίωσε. «Εμείς διασκεδάζαμε όμορφα και ωραία, εκεί στο συμβάν μαζευόμασταν να φύγουμε γιατί πετούσαμε το πρωί, εκείνη τη στιγμή το ένα από τα παιδιά είπε μία φωνή ένα “ε”, αλλά δεν ήταν προς το μέρος τους. Εκείνη λοιπόν τη στιγμή περνούσαν αυτοί με το αυτοκίνητο και νόμιζαν αυτοί ότι φώναξε σε αυτούς και κατέβηκαν αυτοί από το αυτοκίνητο, πήγανε προς την μεριά αυτού του παιδιού. Τους είπε το παιδί “δεν αναφέρθηκε σε εσάς, όλα καλά”. Μετά πήγανε ο… με τον… πιο κοντά σε αυτούς. Εκεί μετά δεν ξέρω αν ειπώθηκε κάτι, ο ένας από τους δύο χτύπησε τον… και μετά οι άλλοι δύο του… επιτέθηκαν και μετά έβγαλε το πιστόλι και άρχισε και πυροβολούσε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ