Ρέντης: Νέο αίτημα του 18χρονου να ενταχθεί σε καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων – Το ίδιο ζητούν ακόμη 3 πρόσωπα

Την ένταξή του σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, ως προς το σκέλος εκείνο που είναι ακόμα ανοικτό και αφορά την αστυνομική προανάκριση για την αθλητική βία στα γήπεδα, φέρεται να έχει ζητήσει -για δεύτερη φορά- από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ο 18χρονος που έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα εναντίον του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Το συγκεκριμένο αίτημα αναμένεται να κριθεί τις επόμενες ημέρες. Στο μεταξύ, την ένταξη σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα έχουν ζητήσει αυτοβούλως ακόμα τρία εμπλεκόμενα άτομα στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι το πρώτο αίτημα του 18χρονου έχει απορριφθεί από την ανακρίτρια Πειραιά, καθώς έχει καταστεί ήδη κατηγορούμενος και δεν μπορεί παράλληλα να έχει και την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού, ενώ έχει ομολογήσει ότι πέταξε ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη. «Δεν είχα πρόθεση να προκαλέσω βλάβη σε κανέναν. Δεν ήξερα να χρησιμοποιώ την φωτοβολίδα. Σκοπός μου ήταν να την ρίξω προς τα επάνω. Δηλώνω συντετριμμένος, ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια του αστυνομικού», φέρεται να υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο 18χρονος στην απολογία του στον ανακριτή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ