Επεισόδια στου Ρέντη: Αίτημα να ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων υπέβαλε ο 18χρονος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 18χρονος, ο οποίος συνελήφθη για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος, λίγο πριν ξεκινήσει την απολογία του, υπέβαλε αίτημα να ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων. Το αίτημά του απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους, καθώς δεν προβλέπεται η κατάθεση αυτού του αιτήματος σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας. Δηλαδή θα μπορούσε να καταθέσει αίτημα για ένταξη σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων πριν καταστεί κατηγορούμενος.

Σημειώνεται ότι χθες η μητέρα του αποκάλυψε ότι δέχτηκε απειλητικό μήνυμα για την ζωή του γιου της. «Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο ουδείς. Ο θεός τιμωρεί. Οικογένειες όπως η δικιά σας… (βρισιά). Πόσους βιασμούς θα αντέξει το παιδί πριν κρεμαστεί; Σύντομα δεύτερη κηδεία», έγραφε το μήνυμα που έλαβε η μητέρα του 18χρονου, όπως κατήγγειλε.

Ο 18χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια του Πειραιά λίγο πριν από τις 11 το πρωί της Πέμπτης (14/12). Επέμεινε ότι δεν είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε επεισόδια και αυτή ήταν η πρώτη φορά. Υποστήριξε πως ήταν μέσα στο γήπεδο, όταν είδε κάποια στιγμή κόσμο να βγαίνει προς τα έξω και από περιέργεια πήγε κι αυτός.

Τότε, ισχυρίστηκε, πως ένα άτομο με κουκούλα full face και μακριά γένια του έδωσε την φωτοβολίδα και του είπε να την πετάξει προς την πλευρά των αστυνομικών. Του έδειξε μάλιστα και πώς να την χειριστεί. Ο ίδιος, ανέφερε, ότι έβλεπε πρώτη φορά ναυτική φωτοβολίδα. Στόχευε να την πετάξει προς τα πάνω, ψηλά, όπως έβλεπε να κάνουν και οι άλλοι. Όμως, όπως είπε, όταν την άνοιξε του πήρε το χέρι προς τα κάτω, με αποτέλεσμα να κάνει γκελ πολύ κοντά του και μετά να κατευθυνθεί προς τον αστυνομικό.

Όμως, ο 18χρονος ισχυρίζεται ότι έπεσαν κι άλλες φωτοβολίδες και άρα δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι η δικιά του ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό. Είπε, δε, ότι η φωτοβολίδα που πέταξε είχε πορτοκαλί χρώμα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ