Επεισόδια στου Ρέντη: Απειλητικό μήνυμα στην μητέρα του 18χρονου – «Σύντομα δεύτερη κηδεία»

Απειλητικό μήνυμα για την ζωή του γιου της καταγγέλλει ότι δέχτηκε η μητέρα του 18χρονου, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού, στα επεισόδια στου Ρέντη.

«Δέχτηκα ένα απειλητικό μήνυμα σήμερα το πρωί όπως άνοιξα το κινητό μου, το έχω καταθέσει στην Ασφάλεια», είπε αρχικά η μητέρα του 18χρονου στην εκπομπή T-live στον Alpha.

«Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο ουδείς. Ο θεός τιμωρεί. Οικογένειες όπως η δικιά σας… (βρισιά). Πόσους βιασμούς θα αντέξει το παιδί πριν κρεμαστεί; Σύντομα δεύτερη κηδεία», έγραφε το μήνυμα που έλαβε η μητέρα του 18χρονου, όπως μεταδόθηκε.

Η μητέρα του κατηγορούμενου εξήγησε στη συνέχεια ότι διάβασε το μήνυμα σήμερα το πρωί, αλλά το είχε λάβει πριν από τις 12 το βράδυ.

«Δεν είμαστε τέτοια οικογένεια. Δεν ξέρω τι έκανε ο μικρός, έχω τρελαθεί. Όποιον και να ρωτήσετε, την πέτρα να σηκώσετε. Ξέρετε τι καλό παιδί είναι;» είπε ο πατέρας του 18χρονου, λέγοντας πως «ζητάμε ταπεινά συγγνώμη από τον αστυνομικό, αν το έχει κάνει το δικό μας το παιδί».

«Δεν γεννήσαμε τα παιδιά μας και τα αφήσαμε έρμαια να μεγαλώσουν μόνα τους, χωρίς αγάπη, χωρίς φροντίδα, χωρίς οικογένεια» είπε η μητέρα του κατηγορούμενου και έκανε λόγο για μία «κακιά στιγμή».

«Φοβήθηκα ότι θα γίνουν επεισόδια, προσπάθησα να τον αποτρέψω» – Τι κατέθεσε ο αδελφός του 18χρονου

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε σήμερα ο ανήλικος αδελφός του 18χρονου, ο οποίος έχει συλληφθεί για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού, στα επεισόδια στου Ρέντη.

Πιθανόν στην πρώτη κατάθεση του 16χρονου υπήρχαν κάποια κενά σημεία και οι αστυνομικοί ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις. Ο ανήλικος φέρεται να είχε αναφέρει αρχικά ότι είχε βγει και ο ίδιος εκτός του γηπέδου, προκειμένου να δει τι συνέβαινε.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 16χρονος κατέθεσε στην αστυνομία ότι προσπάθησε να αποτρέψει τον αδελφό του από το να ακολουθήσει τους υπόλοιπους οπαδούς, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, καθώς φοβήθηκε ότι θα γίνουν επεισόδια. Ωστόσο, ο 18χρονος δεν τον άκουσε. Τότε, κατέθεσε ο 16χρονος, είδε πολλά άτομα να κρατούν μολότοφ, φωτοβολίδες, και πέτρες και να κατευθύνονται προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

«Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ… Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα την έριξε στο πόδι του αστυνομικού. Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πώς θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει», φέρεται να κατέθεσε ο ανήλικος, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος φέρεται να περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα της περασμένης Πέμπτης που οδήγησαν στον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού αλλά και τον ρόλο ενός μεγαλύτερου ηλικίας άνδρα, ο οποίος, όπως υποστήριξε, έδωσε το σύνθημα για την επίθεση: «πάμε έξω στους μπάτσους».

Όταν βγήκαν έξω από το γήπεδο, ο μαυροντυμένος οπαδός, σύμφωνα με τον 18χρονο, του έδωσε μια ναυτική φωτοβολίδα, και του εξήγησε πώς να την χρησιμοποιήσει ρίχνοντάς την προς το μέρος της διμοιρίας των ΜΑΤ: «πάρτη αυτή εδώ, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω, τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους».

Σε βίντεο ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας, διακρίνονται οι χούλιγκαν να κινούνται συντεταγμένα και να επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις. Μεταξύ των δραστών είναι και ο 18χρονος, ο οποίος επέστρεψε στο κλειστό γυμναστήριο και ανέφερε στον αδελφό του και στους φίλους του, τι είχε συμβεί.

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση, εξετάζοντας αναλυτικά κάθε μαρτυρία αλλά και το υλικό από τις κάμερες, με στόχο να φτάσει στα ίχνη του «καθοδηγητή» των άγριων επεισοδίων στου Ρέντη. Στο «κάδρο» φαίνεται πως βρίσκεται ένας σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών στα δυτικά προάστια της Αττικής, αλλά και ένας νεαρός συνδεσμίτης, ο οποίος φέρεται να έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν.

Την ίδια ώρα, μάχη για να κρατηθεί στη ζωή εξακολουθεί να δίνει ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Χθες έγινε γνωστό ότι οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό του ποδιού του αστυνομικού, «λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού» και προκειμένου να αποφευχθούν επιπλοκές και σοβαρή επιδείνωση της κατάστασής του.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ