Γκάζι: Τα λόγια των Κρητικών στους δράστες πριν από τους πυροβολισμούς – Τι λέει φίλος των θυμάτων στο enikos.gr

Στο enikos.gr μίλησε ένας φίλος των τριών τραυματιών Κρητικών, που βρίσκεται στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή της νοσηλείας τους στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», έπειτα από τους πυροβολισμούς που δέχθηκαν στο κεφάλι από τον 37χρονο σεσημασμένο δράστη αλβανικής καταγωγής, τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/12) στο Γκάζι, έξω από γνωστό κλαμπ της περιοχής.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε ο ένας από τους τραυματίες στον φίλο τους που μίλησε στο enikos.gr, η παρέα των Κρητικών βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ακόμη τα όσα συνέβησαν. Οι ίδιοι είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό, όπου έγινε και το μπάτσελορ, και βρέθηκαν στην Αθήνα καθώς η πτήση τους για την Κρήτη ήταν τα ξημερώματα.

Εφόσον είχαν αρκετό χρόνο μπροστά τους, αποφάσισαν να πάνε στο Γκάζι και να πιουν ένα τελευταίο ποτό, προτού αναχωρήσουν για την Κρήτη.

Πώς έγινε η αιματηρή επίθεση

Όπως είπε ο φίλος των τραυματιών στο enikos.gr, η παρέα των 6-7 Κρητικών ήταν διασκορπισμένη στον δρόμο, και ένας από τα αδέλφια, ο 28χρονος, άρχισε να χορεύει και να φωνάζει στους υπόλοιπους ώστε να προχωρούν όλοι μαζί προς την ίδια κατεύθυνση, όπως είχε γράψει το enikos.gr λίγες ώρες αφού σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό.

Τότε, από το σημείο πέρασε το ανθρακί τζιπ, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και θεώρησαν πως ο 28χρονος φώναζε σε εκείνους. Στη συνέχεια, φρέναραν, κατέβηκαν από το όχημά τους και τον πλησίασαν “ζητώντας του τα ρέστα”. «Τα παιδιά μου είπαν πως ήταν αρκετά επιθετικοί απέναντί του και είχαν διάθεση για τσακωμό. Οι Κρητικοί φοβήθηκαν και δεν είχαν σκοπό να συνεχίσουν την φασαρία. Το τελευταίο που ήθελαν ήταν να να τσακωθούν» αναφέρει ο φίλος τους.

Ο 28χρονος από την πλευρά του μαζί με την παρέα του, σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τους δράστες ώστε να μην πάρει διαφορετική τροπή η κατάσταση, φέρεται να τους έλεγε «παιδιά όλα καλά, δεν μιλούσα σε εσάς, δεν απευθύνθηκα ποτέ σε εσάς» και τους χάιδευε στην πλάτη, όμως εκείνοι επέμεναν και φέρεται να υποστήριζαν ότι τους έβρισε, ενώ στη συνέχεια ο 33χρονος Αλβανός, ο συνεπιβάτης του τζιπ, τον χαστούκισε.

Σε αυτό το σημείο, ο αδελφός του 28χρονου, αγχώθηκε και αντέδρασε. Φέρεται να τους ρώτησε «γιατί τον χτυπάτε, τι κάνετε;», με τον 37χρονο δράστη να βγάζει το μικρό όπλο παλάμης που έφερε πάνω του, και να τον πυροβολεί εν ψυχρώ στο κεφάλι, με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος.

«Τα παιδιά δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτα, έβγαλε ο άλλος το όπλο και πήγε να τους εκτελέσει. Δεν προηγήθηκε τίποτα νωρίτερα, οι τύποι ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν. Όπως μου είπε ένας εκ των τριών τραυματιών, δεν έγινε απολύτως τίποτα πριν τον καβγά, που προκάλεσαν χωρίς λόγο οι δράστες, και τους πυροβολισμούς που ακολούθησαν. Ήταν η πρώτη φορά που τους έβλεπαν. Γενικά δεν ήταν άτομα που έμπλεκαν σε φασαρίες» υποστηρίζει ο φίλος τους.

Τα τραύματα των τριών Κρητικών

Οι τρεις τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Η κατάσταση υγείας ενός εκ των δύο αδελφών, του 33χρονου παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή, καθώς φέρεται να δέχθηκε την σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, με τους γιατρούς να προχωρούν στην αφαίρεσή της. Όπως ανέφερε ο φίλος τους στο enikos.gr, ο 33χρονος δεν έχει τις αισθήσεις του, και οι γιατροί δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν εάν θα είναι πλήρως λειτουργικός όταν ξυπνήσει.

Σχετικά με τους άλλους δύο τραυματίες, έφεραν διαμπερή τραύματα. Συγκεκριμένα, ο αδελφός του 33χρονου, φέρεται να δέχθηκε σφαίρα στο πάνω μέρος του κεφαλιού, ενώ ο 28χρονος φίλος τους, φέρεται να πυροβολήθηκε στον αυχένα, με την σφαίρα να «βγαίνει» από το μάγουλό του. Και οι δύο έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

Οι οικογένειες των τραυματιών και οι γιατροί του νοσοκομείου κάνουν λόγο για θαύμα, ενώ αναφέρουν πως θα μπορούσαν να είναι και οι τρεις νεκροί. «Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα παιδιά να γίνουν καλά και να γυρίσουν στα σπίτια τους. Δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να εμπλακούν με ανθρώπους της νύχτας, δεν έχουν επικοινωνήσει καν με δικηγόρους για να προχωρήσει το νομικό κομμάτι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ