Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: «Διψάω, διψάω» – Νέα καταγγελία στον Realfm 97,8 για άθλιες συνθήκες διαβίωσης

Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν οι καταγγελίες για το γηροκομείο στον Κορυδαλλό, οι οποίες κάνουν λόγο για άθλιες συνθήκες διαβίωσης, ακόμη και για κακοποίηση των ηλικιωμένων που αναζήτησαν εκεί φιλοξενία.

Κορυδαλλός: Θέμα χρόνου η σφράγιση του γηροκομείου – Ειδοποιούν τους συγγενείς να παραλάβουν τους ηλικιωμένους

Μετά την κα Αλίκη η οποία περιέγραψε στο enikos.gr την εφιαλτική περιπέτεια 40 ημερών που έζησε η μητέρα της, η οποία μέσα σε αυτό το διάστημα έχασε 10 κιλά και απέκτησε προβλήματα κατάκλισης στο εν λόγω γηροκομείο, μια νέα καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ο κ. Δημήτρης (τα στοιχεία υπάρχουν στη διάθεσή μας) μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή περιέγραψε την εμπειρία με την δική του μητέρα στην εν λόγω δομή, όταν χρειάστηκε να την πάει καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό ορθοπεδικό πρόβλημα που λόγω γήρατος επιδεινώθηκε και υπήρχε ράγισμα στη λεκάνη.

Κορυδαλλός: Εικόνες φρίκης με τους τραυματισμένους ηλικιωμένους στο γηροκομείο – «Τους χτυπούσε με γάντια του μποξ»

«Οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης δομής μού εγγυήθηκαν ότι υπάρχει ορθοπεδικός που μπορεί να την υποστηρίξει και να την φροντίσει. Από τη στιγμή που έλαβα τις εγγυήσεις αυτές, την πήγα στο γηροκομείο και πλήρωσα την αμοιβή. Είπα στον υπεύθυνο ότι η μητέρα μου ήταν ανεμβολίαστη και μου είπε «θα την βάλω σε καραντίνα». Τελικά δεν ήταν μόνη της, την έβαλαν μαζί με άλλον ηλικιωμένο».

Ο κ. Δημήτρης υποστήριξε ότι «μου είπε ο υπεύθυνος να μην παίρνω την μητέρα μου τηλέφωνο για να προσαρμοστεί στο κλίμα του γηροκομείου, αλλά εκείνη επειδή είχε τις ανασφάλειές της, με πήρε τηλέφωνο και άρχισε να λέει: «διψάω, διψάω». Τηλεφωνούσα στον υπεύθυνο, δεν μπορούσα να τον βρω. Όταν κάποια στιγμή μίλησα μαζί του ήταν σε έξαλλη κατάσταση και φώναζε «μην με παίρνεις τώρα». Είχα χάσει επαφή με την μητέρα μου κάποιες ημέρες και τον ξαναπήρα τηλέφωνο. Τον ρώτησα «πού είναι η μητέρα μου» και έμαθα ότι την πηγαίνουν στο νοσοκομείο «Αττικόν» με συμπτώματα κορονοϊού ή γαστρεντερίτιδας. Δεν με ενημέρωσε κανείς».

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Τέταρτος ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έτυχε και ηχογράφησα την μητέρα μου σε μια συνομιλία που είχαμε και κατάλαβα ότι οι συνθήκες διαβίωσης ήταν πάρα πολύ χάλια. Τού ζήτησα τα χρήματα πίσω γιατί έθεσε σε κίνδυνο την μητέρα μου. Η οργή μου ήταν πολύ μεγάλη».

Ο κ. Δημήτρης συμπλήρωσε ότι «ουδέποτε μας άφησε να μπούμε μέσα να δούμε τον χώρο, τα δωμάτια, τα κρεβάτια, τίποτα. Η μητέρα μου μού είπε ότι δεν μπαίνει κανείς άνθρωπος μέσα για φροντίδα. Και όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε τέσσερις ημέρες».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ