Κορυδαλλός: Εικόνες φρίκης με τους τραυματισμένους ηλικιωμένους στο γηροκομείο – «Τους χτυπούσε με γάντια του μποξ»

Εικόνες, που προκαλούν οργή και αποτροπιασμό, με ηλικιωμένους να έχουν χτυπήματα και μώλωπες στα πρόσωπά τους, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την υπόθεση του γηροκομείου-κολαστήριο στον Κορυδαλλό. Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελία πρώην εργαζομένης στον Alpha, ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου και ο γιος του φορούσαν γάντια του μποξ και… έπαιζαν, χτυπώντας τους άτυχους ηλικιωμένους που διαμένουν στη δομή.

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Τέταρτος ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργήματα για την υπόθεση του ιδιωτικού γηροκομείου στον Κορυδαλλό, σε συνέχεια καταγγελιών που φτάνουν έως και στο 2016, ενώ το ίδρυμα αναμένεται να σφραγιστεί. Συγγενείς των ηλικιωμένων ζητούν την παρέμβαση εισαγγελέα, καταγγέλλοντας κακοποίηση των ηλικιωμένων συγγενών τους. Υπενθυμίζεται ότι πολλοί από τους τρόφιμους βρέθηκαν υποσιτισμένοι και αφυδατωμένοι και άλλοι με ψώρα και κορονοϊό.

Στις φωτογραφίες που μετέδωσε η εκπομπή TLive, φαίνονται οι ηλικιωμένοι με τραύματα στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στα μάτια. Η πρώην εργαζόμενη, στην καταγγελία της, σημειώνει ότι έδερναν τους τρόφιμους της δομής και ότι δεν υπήρχε αρκετό φαγητό. «Ήταν μόνοι τους όλο το βράδυ και όταν πήγαινα το πρωί τους έβλεπα στα πατώματα χτυπημένους και με αίματα», καταγγέλλει η πρώην εργαζόμενη. «Ήταν όλοι παρατημένοι, δεν υπήρχε καμία φροντίδα, καμία νοσηλευτική φροντίδα», λέει η ίδια.

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: «Η μητέρα μου σε 40 ημέρες έχασε 10 κιλά, ήταν φοβισμένη» – Μαρτυρία – σοκ στο enikos.gr

Σε βίντεο – ντοκουμέντο ακούγεται ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου να φωνάζει, να βρίζει και να ουρλιάζει στους εργαζόμενους. «Μέσα και βιαστικά» ακούγεται να λέει σε μία εργαζόμενη της δομής.

«Έχω δει μία γερόντισσα στον 1ο όροφο να την βαράει κάποιος υπάλληλος του γηροκομείου και επενέβη ένας άλλος και της έκανε παρατήρηση… Καθημερινά ακούγαμε φωνές, πρέπει να τους βαρούσαν. Ακούγαμε ‘βοήθεια‘ και ‘γιατί με χτυπάς‘» λέει κάτοικος της περιοχής.

Νέες αποκαλύψεις για το γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Οι γείτονες άκουγαν εκκλήσεις για βοήθεια από τους ηλικιωμένους

Τι καταγγέλλει πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο

Στο TLive μίλησε μία πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου, καταγγέλλοντας ότι ο ιδιοκτήτης και ο γιος του βαρούσαν τους ηλικιωμένους με γάντια του μποξ.

«Υπήρχε πιο πολύ βιαιοπραγία από τον ιδιοκτήτη και από μία, δύο νοσηλεύτριες που χτύπαγαν τους ηλικιωμένους. Όλα αυτά υπήρχαν (σ.σ. τα τραύματα). Ο ιδιοκτήτης φορούσε γάντια του μποξ και παίζανε. Είχαν πει ότι είναι σαν παιχνίδι να παίζουν μποξ και να βαρούν τους ηλικιωμένους. Το είχα δει με τα μάτια μου, γιατί άκουγα φωνές από τον όροφο που δούλευα, κατέβηκα και το είδα με τα μάτια μου. Ήταν αυτός με τον γιο του και ‘παίζανε’ με τους ηλικιωμένους και τους βαράγανε», κατήγγειλε η πρώην εργαζόμενη.

Τόνισε ότι άκουγε φωνές και κλάματα από τους ηλικιωμένους από τις γροθιές που δεχόντουσαν και επανέλαβε: «Είδα τον ιδιοκτήτη με τον γιο του να φορούν γάντια του μποξ και να βαρούν τους ηλικιωμένους. Και να φωνάζουν ‘κέρδισα‘, νίκησα‘ και τέτοια. Οι ηλικιωμένοι καθόντουσαν γιατί τους κατέβαζε κάτω να φάνε στο σαλόνι και μετά όταν τους περιμέναμε με το ασανσέρ στον όροφο και τους βλέπαμε χτυπημένους». «Τους βλέπαμε με μαυρισμένα μάτια και τους πετούσαν φαγητό και νερό», είπε και μίλησε για «μαύρη εργασία», στο εν λόγω γηροκομείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ