Νέες αποκαλύψεις για το γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Οι γείτονες άκουγαν εκκλήσεις για βοήθεια από τους ηλικιωμένους

Συνεχίζονται οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για ιδιωτικό γηροκομείο στον Κορυδαλλό.

Γηροκομείο – κολαστήριο στον Κορυδαλλό: Ηλικιωμένοι βρέθηκαν κλειδωμένοι και αφυδατωμένοι

Οι 41 ηλικιωμένοι τρόφιμοι της δομής ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες, με ψώρα και κορονοϊό. Οι ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής έκαναν έφοδο στην Δομή και αφού έσπασαν την σφραγισμένη είσοδο, αντίκρισαν τους ηλικιωμένους, κατάκοιτους, αφυδατωμένους, λιποβαρείς και παραμελημένους.

Στο ίδρυμα είχαν διαπιστωθεί και στο παρελθόν κακές συνθήκες λειτουργίας και μάλιστα είχαν επιβληθεί και υψηλά πρόστιμα (άνω το 30.000 ευρώ). Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, η άδεια λειτουργίας του γηροκομείου είχε ανακληθεί από το 2020, ωστόσο υπήρχε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά περί αναστολής τριών αποφάσεων της Περιφέρειας για αναστολή και σφράγιση της συγκεκριμένης μονάδας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τρεις ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν με ψώρα στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός». Το μεσημέρι του Σαββάτου, κλιμάκιο υγειονομικών έφτασε στο γηροκομείο και εξέτασε τους ηλικιωμένους. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πέντε ηλικιωμένοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και για ακόμη 6 διενεργείται επανέλεγχος. Οι ηλικιωμένοι θα παραμείνουν σε απομόνωση στο γηροκομείο καθώς δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για μεταφορά τους σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Μετά την είδηση για την έρευνα των ελεγκτών, εξαγριωμένοι συγγενείς των τροφίμων του ιδιωτικού γηροκομείου βρέθηκαν έξω από την δομή και απαιτούσαν να δουν τους ανθρώπους τους. Όμως δεν τους επετράπη η είσοδος λόγω πρωτοκόλλου COVID.

«Εγώ για το καλύτερο το είχα (σ.σ. το γηροκομείο). Μου λέγανε ότι ήταν το καλύτερο. Και βρεθήκαμε στο αδιέξοδο τώρα» ανέφερε ένας συγγενής τροφίμου. «Μία φορά ανέβηκα πάνω στο γηροκομείο να επισκεφτώ έναν φίλο μου και είδα την όλη κατάσταση ότι δεν ήταν η πρέπουσα» είπε ένας άλλος.

«Είναι 15 με 20 ημέρες από τότε που είδα τελευταία φορά την θεία μου. Ήταν εντάξει. Καθαρή. Αλλά τώρα είχε Covid» ανέφερε ο ανιψιός μίας ηλικιωμένης, ενώ μία γυναίκα που κατάλαβε νωρίς τι συμβαίνει και πήρε την μητέρα της από το γηροκομείο, είπε: «Δεν μου άρεσε το περιβάλλον και πήρα την μητέρα μου από εκεί».

Η κόρη μίας τροφίμου αποκάλυψε πως είχε δει σημάδια στο σώμα της μητέρα της αλλά δεν πίστεψε ότι προέρχονταν από κακοποιητικές συμπεριφορές. «Δεν το πίστευα γιατί ήταν και περίεργος χαρακτήρας η μητέρα μου. Νόμιζα ότι τα έβγαζε από το μυαλό της. Είχε σημάδια εκεί που δεν έπρεπε να έχει. Μου είπε ότι την έδερνε ο γιατρός. Την χτύπαγε-λέει- στο κεφάλι. Τώρα αλήθεια ή ψέματα, δεν ξέρω να σου πω»  δήλωσε.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν σχηματίσει πολύ κακή εικόνα για το γηροκομείο. Όπως δήλωσαν στην ΕΡΤ, συχνά ακούγονταν φωνές και κάποιες φορές εκκλήσεις για βοήθεια από τους ηλικιωμένους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ