Σεισμός στην Τουρκία: Νέες έρευνες από διασώστες της ΕΜΑΚ έπειτα από αναφορές για ζωντανούς στα συντρίμμια

Οι προσπάθειες των διασωστών για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων ανθρώπων στα συντρίμμια κτιρίων, στην Τουρκία, συνεχίζονται με την ελπίδα ότι μπορεί να σωθούν κι άλλες ζωές, έξι ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Σεισμός στην Τουρκία: Άκαρπες οι έρευνες για τους δύο Έλληνες – Διακόπηκε η επιχείρηση της ΕΜΑΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, τα μέλη της ΕΜΑΚ, που επιχειρούν στην Αντιόχεια, μετέβησαν πριν από λίγο σε ένα άλλο σημείο της πόλης, καθώς υπάρχουν αναφορές και σοβαρή ένδειξη ότι πιθανόν να υπάρχουν ζωντανοί άνθρωποι, παγιδευμένοι κάτω από ερείπια κτιρίων.

Οι Έλληνες διασώστες έσπευσαν στο σημείο που τους έχουν υποδείξει και επιχειρούν μαζί με άλλες τέσσερις ομάδες, εκ των οποίων οι δύο είναι από την Τουρκία και την Βραζιλία. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι διασώστες επιχειρούν κάθετη διείσδυση σε δύο σημεία.

Τουρκία: Με θερμική κάμερα και δύο σκυλιά αναζητούν οι άνδρες της ΕΜΑΚ το ζευγάρι Ελλήνων στην Αντιόχεια

«Υπάρχει ο κόσμος;» – Τα πρώτα λόγια γυναίκας που διασώθηκε 122 ώρες μετά

Η 70χρονη Menekşe Tabak, η οποία βρισκόταν κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της έπειτα από τον σεισμό που έπληξε το Kahramanmaraş, της Τουρκίας, διασώθηκε έπειτα από 122 ώρες με τις έντονες προσπάθειες των ομάδων διάσωσης.

Η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης της Γενικής Διεύθυνσης Φυλακών και Καταστημάτων Κράτησης (CEKUT) και οι ομάδες του PAK, που συνεχίζουν τις εργασίες έρευνας και διάσωσης στα συντρίμμια του διαμερίσματος του Azerbaijan Boulevard Aydın Apartment στην περιοχή του Onikisubat, άκουσαν την 70χρονη.

Σεισμός στην Τουρκία: Άρχισε η επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό των δύο Ελλήνων στην Αντιόχεια

Τα πρώτα λόγια της γυναίκας μετά την ανάσυρσή της από τα συντρίμμια ήταν: “Υπάρχει ο κόσμος;”.

Οι διασώστες της απάντησαν: «Υπάρχει ο κόσμος, υπάρχει θεία, έλα». Ενώ τα σωστικά συνεργεία βίωναν μεγάλη χαρά, η γυναίκα που διασώθηκε μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ