Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Τέταρτος ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ακόμη ένας ηλικιωμένος άνδρας από το γηροκομείο «κολαστήριο» στον Κορυδαλλό διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: «Η μητέρα μου σε 40 ημέρες έχασε 10 κιλά, ήταν φοβισμένη» – Μαρτυρία – σοκ στο enikos.gr

Ο ηλικιωμένος πάσχει από άνοια και τα τελευταία 24ωρα αρνείτο να σιτιστεί, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο γηροκομείο το μεσημέρι της Κυριακής και παρέλαβε τον ηλικιωμένο. Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, τρεις τρόφιμοι νοσηλεύονται με ψώρα στο νοσοκομείο «Συγγρός».

Οι 41 ηλικιωμένοι τρόφιμοι της δομής ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες, με ψώρα και κορονοϊό. Οι ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής έκαναν έφοδο στην Δομή και αφού έσπασαν την σφραγισμένη είσοδο, αντίκρισαν τους ηλικιωμένους, κατάκοιτους, αφυδατωμένους, λιποβαρείς και παραμελημένους.

Νέες αποκαλύψεις για το γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Οι γείτονες άκουγαν εκκλήσεις για βοήθεια από τους ηλικιωμένους

Εκτός από τους ελέγχους της Περιφέρειας Αττικής και τα πρόστιμα που αναμένεται να επιβληθούν, είναι σε εξέλιξη και η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η Ασφάλεια έχει ανοίξει δικογραφία και βρίσκεται σε συνεννόηση με τον αρμόδιο εισαγγελέα και, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ερευνώνται κακουργηματικές πράξεις.

Οι πρώτες καταγγελίες είχαν γίνει στην αστυνομία από το 2016. Τα αποτελέσματα της έρευνας είχαν διαβιβαστεί αρμοδίως. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, τότε είχαν διαπιστωθεί παραβάσεις.

Γηροκομείο – κολαστήριο στον Κορυδαλλό: Ηλικιωμένοι βρέθηκαν κλειδωμένοι και αφυδατωμένοι

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ