Κορυδαλλός: Θέμα χρόνου η σφράγιση του γηροκομείου – Ειδοποιούν τους συγγενείς να παραλάβουν τους ηλικιωμένους

Θέμα χρόνου θεωρείται η σφράγιση του ιδιωτικού γηροκομείου στον Κορυδαλλό, όπου οι 41 ηλικιωμένοι τρόφιμοι ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες και καταγγέλλεται ότι έπεσαν θύματα παραμέλησης και βασανιστηρίων.

Κορυδαλλός: Εικόνες φρίκης με τους τραυματισμένους ηλικιωμένους στο γηροκομείο – «Τους χτυπούσε με γάντια του μποξ»

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr οι αρχές ειδοποιούν από σήμερα τους συγγενείς των ηλικιωμένων να πάρουν τους δικούς τους ανθρώπους από το γηροκομείο, καθώς η δομή αναμένεται να σφραγιστεί τις επόμενες ημέρες. Σε περίπτωση που για κάποιον λόγο οι συγγενείς δεν μπορούν να παραλάβουν τους ηλικιωμένους, τότε θα μεταφερθούν σε άλλες ανάλογες δομές της Αττικής.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να μεταβεί σήμερα ή αύριο στο γηροκομείο προκειμένου να υποβάλει σε τεστ κορονοϊού όλους τους ηλικιωμένους. Ήδη, ορισμένοι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό και θα πρέπει πρώτα να αρνητικοποιηθούν προκειμένου να μπορούν να βγουν από την καραντίνα και να μεταφερθούν σε άλλες δομές.

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Τέταρτος ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις τρόφιμοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, με τους τρεις να έχουν εμφανίσει ψώρα. Κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής, σε έλεγχο που έκανε, εντόπισε τους ηλικιωμένους να διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες. Προκειμένου να εισέλθουν στο γηροκομείο οι ελεγκτές χρειάστηκε να σπάσουν τα λουκέτα, με τα οποία η είσοδος ήταν σφραγισμένη.

Στο ίδρυμα είχαν διαπιστωθεί και στο παρελθόν κακές συνθήκες λειτουργίας και μάλιστα είχαν επιβληθεί και υψηλά πρόστιμα (άνω το 30.000 ευρώ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, η άδεια λειτουργίας του γηροκομείου είχε ανακληθεί από το 2020, ωστόσο, υπήρχε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά περί αναστολής τριών αποφάσεων της Περιφέρειας για αναστολή και σφράγιση της συγκεκριμένης μονάδας.

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: «Η μητέρα μου σε 40 ημέρες έχασε 10 κιλά, ήταν φοβισμένη» – Μαρτυρία – σοκ στο enikos.gr

Όπως είχε μεταδώσει η ΕΡΤ, για την υπόθεση του ιδιωτικού γηροκομείου στον Κορυδαλλό σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργήματα, σε συνέχεια καταγγελιών που φτάνουν έως και στο 2016. Συγγενείς των ηλικιωμένων ζητούν την παρέμβαση εισαγγελέα, καταγγέλλοντας κακοποίηση των συγγενών τους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ