Έβρος: Πώς οι Τούρκοι «σπρώχνουν» ομάδες μεταναστών προς την Ελλάδα – Σε αυξημένη ετοιμότητα οι Αρχές

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο. Τούρκοι διακινητές αφήνουν μετανάστες στην νησίδα της περιοχής, οι οποίοι ζητούν βοήθεια, όπως συνέβη και χθες στα Μαράσια, όπου και στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης περίπου 80 μεταναστών, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Έβρος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών από τη νησίδα

Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και εγρήγορση καθώς διαπιστώνεται ότι μετά τις τουρκικές εκλογές υπάρχει διοχέτευση ομάδων παράτυπων μεταναστών προς την ελληνική Επικράτεια. Αυτό που ανησυχεί ακόμη περισσότερο τις ελληνικές Αρχές είναι ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συνοριοφυλάκων, αυτές οι ομάδες «σπρώχνονται» από Τούρκους στρατοχωροφύλακες, οι οποίοι υποδεικνύουν τα περάσματα ώστε να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση στην Ελλάδα.

Εκτός από τους μετανάστες που εγκλωβίστηκαν στη νησίδα Μαράσια, υπήρχαν και άλλοι στη Νέα Βύσσα Έβρου. Εκεί βρίσκονταν περίπου 25 άτομα, μεταξύ αυτών και παιδιά.

Έβρος: Σε δύο περιοχές εντοπίστηκαν μετανάστες, ανάμεσά τους και παιδιά – Σε επιφυλακή οι ελληνικές αρχές

Στην νησίδα Μαράσια, οι μετανάστες ήταν σε τουρκικό έδαφος και οι ελληνικές Αρχές βρίσκονταν σε συνεννοήσεις με την τουρκική πλευρά προκειμένου να δουν τι θα γίνει με τον απεγκλωβισμό τους.

Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο έπειτα από αρκετό καιρό. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώνουν ότι γκρουπ μεταναστών, τα οποία… εξωθούνται από στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, φτάνουν στα σύνορα στον Έβρο. Οι κινήσεις των μεταναστών παρατηρούνται από τους συνοριοφύλακες στενά αλλά διακριτικά.

Έβρος: Προφυλακίστηκαν οι πέντε συνοριοφύλακες μετά την μαραθώνια απολογία τους

Επίσης καταγράφεται πίεση προς τις ελληνικές δυνάμεις καθώς πολλά από τα άτομα που προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα είναι ανήλικοι και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει χρήση αποτρεπτικών μέτρων αν χρειαστεί όπως για παράδειγμα τα χημικά. Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και προσπαθούν να χειριστούν χειρουργικά την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, σε όποια σημεία δεν υπάρχει φράχτης έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται μικρές ομάδες μεταναστών που βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ