Σάλος στην Ιταλία: Άγαλμα… βγάζει δάκρυα με αίμα -«Οι εμφανίσεις της Παναγίας δεν είναι πάντα αληθινές» λέει ο Πάπας

Έμμεση αναφορά σε γυναίκα που ισχυρίζεται πως τρέχουν ματωμένα δάκρυα από αγαλματίδιο της Παναγίας, έκανε ο Πάπας Φραγκίσκος σε τηλεοπτική του εμφάνιση.

Σύμφωνα με τον Guardian ο ποντίφικας ανέφερε πως οι εμφανίσεις της Παναγίας «δεν είναι πάντα αληθινές», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος κάνοντας έτσι μία έμμεση τοποθέτηση στην υπόθεση της γυναίκας που προσέλκυσε χιλιάδες προσκυνητές σε μια πόλη κοντά στη Ρώμη, για να προσευχηθούν μπροστά σε ένα άγαλμα που ισχυρίστηκε ότι έχυσε δάκρυα με αίμα.

Συνεχίζοντας ο Πάπας παρότρυνε τους πιστούς να μην κοιτάνε προς εκείνη την πλευρά κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο κρατικό ιταλικό κανάλι “Rai 1” την Κυριακή όταν ρωτήθηκε για τις εμφανίσεις της Παναγίας. Συμπληρώνοντας χωρίς να αναφερθεί καθόλου στην γυναίκα, πως: «Υπάρχουν εικόνες της Παναγίας που είναι πραγματικές, αλλά η Παναγία δεν έχει τραβήξει ποτέ την προσοχή στον εαυτό της. Μου αρέσει να τη βλέπω με το δάχτυλό της να δείχνει προς τον Ιησού».

Η συνέντευξη μεταδόθηκε λίγες μέρες αφότου κάτοικοι της πόλης Τρεβιγιάνο κάλεσαν τον Πάπα να παρέμβει εναντίον της Μαρίας Τζουζέπε Σκαρπούλα, η οποία έχει τα παρατσούκλια “η Αγία” και “μελλοντολόγος”. Για πέντε χρόνια η γυναίκα διοργανώνει μηνιαίες τελετές σε ένα πάρκο με θέα στη λίμνη Μπρατσιάνο όπου βρίσκεται ένα άγαλμα της Παναγίας τοποθετημένο σε μια γυάλινη θήκη.

Η προέλευση του αγάλματος

Το άγαλμα αγοράστηκε από τη Σκαρπούλα, γνωστή στους οπαδούς της ως Τζιζέλλα Κάρντια, όταν είχε πάει να προσκυνήσει σε χωριό της Βοσνίας. Επιστρέφοντας στην Ιταλία, ισχυρίστηκε ότι η Παναγία της είχε εμφανιστεί, έκλαιγε με δάκρυα με αίμα και της έστελνε μηνύματα. Ο Μάρκο Σάλβι, ένας τοπικός επίσκοπος, την περασμένη εβδομάδα προέτρεψε τους προσκυνητές να σταματήσουν να συρρέουν στην τοποθεσία την τρίτη κάθε μήνα για να προσευχηθούν. Ενώ η επισκοπή του, ερευνά τα φαινόμενα γύρω από το άγαλμα. Πολλοί άνθρωποι έχουν προσευχηθεί μπροστά στο άγαλμα αναζητώντας θεραπείες για σοβαρές ασθένειες.

Η “μελλοντολόγος” βρίσκεται αντιμέτωπη με δικαστική έρευνα, αφού ένας ιδιωτικός ερευνητής ισχυρίστηκε ότι οι κηλίδες αίματος στο άγαλμα προέρχονταν από ένα γουρούνι, σε συνδυασμό με τους ισχυρισμούς ορισμένων οπαδών της, οι οποίοι ισχυρίστηκαν πως τους εξαπάτησε. Η Σκαρπούλα είχε καταδικαστεί στο παρελθόν, για “δόλια χρεοκοπία“. Είχε μία φιλανθρωπική οργάνωση, από την οποία λάμβανε ποσά, με τα οποία ισχυριζόταν πως θα δημιουργούσε ένα κέντρο για άρρωστα παιδιά. Μάλιστα ένας άνδρας είπε στη “La Repubblica” ότι αυτός και η σύζυγός του είχαν δωρίσει 123.000 ευρώ στο ίδρυμά της.

«Ήμασταν και οι δύο άρρωστοι, την εμπιστευτήκαμε, ήταν ένα κραυγαλέο λάθος» ανέφερε ο εξαπατημένος άνδρας.

Η γυναίκα που έχει απασχολήσει την Ιταλία, με τις πράξεις της, έφυγε από το Τρεβιγιάνο στις αρχές Απριλίου, εν μέσω της αναταραχής, μόνο για να επιστρέψει λίγες εβδομάδες αργότερα. Εξακολουθεί να διοργανώνει τις τελετές, αν και η εκδήλωση του Σαββάτου, καταγράφει ως αποτυχημένη με μόνο λίγους ανθρώπους να παρευρίσκονται. Η ίδια δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η έρευνα που διεξάγεται σε βάρος της, αλλά και η εντολή κατεδάφισης της γυάλινης θήκης, δεν την πτόησε και πως δεν κάνει πίσω, διότι: «Είμαι στο σπίτι του Θεού και έχω τη Παναγία στο πλευρό μου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ