Έβρος: Προφυλακίστηκαν οι πέντε συνοριοφύλακες μετά την μαραθώνια απολογία τους

Τον δρόμο για την φυλακή παίρνουν οι πέντε συνοριοφύλακες στον Έβρο, που συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα και κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διευκόλυνση παράνομων μεταναστών στη χώρα.

Έβρος: Πώς οι συνοριοφύλακες «δούλευαν» με τους διακινητές μεταναστών – Η παραπλάνηση των συναδέλφων τους και τα «κόλπα»

Έπειτα από την μαραθώνια απολογία τους, που διήρκεσε περισσότερες από εννέα ώρες, οι πέντε συνοριοφύλακες του ΤΣΦ Ισαακίου κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, και οι πέντε αναμένεται να οδηγηθούν στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής.

Έβρος: Σε διαθεσιμότητα οι 5 συνοριοφύλακες – Διατάχθηκε ΕΔΕ

Σημειώνεται ότι παρουσιάστηκαν σήμερα στις 9.45 το πρωί ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή, έπειτα από δύο διαδοχικές προθεσμίες που πήραν την Τρίτη και χθες, Παρασκευή, για να απολογηθούν με τις κατηγορίες που τους βαρύνουν.

Οι πέντε συνοριοφύλακες συνελήφθησαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας από άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος για τα αδικήματα: Διευκόλυνση εισόδου πολιτών Τρίτων Χωρών, διεύθυνση συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας, μεταφορά από το εξωτερικό παράνομων πολιτών, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο όγκος της δικογραφίας, που αριθμεί 2.500 σελίδες.

Έβρος: Βαριές κατηγορίες για τους πέντε συνοριοφύλακες που συνελήφθησαν για διευκόλυνση εισόδου μεταναστών

Η απολογία των συνοριοφυλάκων, που με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, έγινε ατομικά, παρουσία των συνηγόρων υπεράσπισης. Από το πρωί, έξω από τα δικαστήρια βρίσκονταν οι στενοί συγγενείς τους, σύζυγοι και παιδιά, μαζί με φιλικά τους πρόσωπα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ