Έβρος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών από τη νησίδα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών από τη νησίδα στον Έβρο.

Έβρος: Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού των μεταναστών – Στο σημείο συνοριοφύλακες, ΕΜΑΚ και Frontex

Συνολικά 91 μετανάστες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, οδηγήθηκαν σε λεωφορεία και θα μεταφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Στην τελευταία ομάδα των 20 ατόμων, μία γυναίκα νεαρής ηλικίας κατέρρευσε και έχασε τις αισθήσεις της, εξαιτίας της πολυήμερης ταλαιπωρίας. Άνδρες του Ερυθρού Σταυρού τις έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια την έβαλαν στο λεωφορείο.

Κυβέρνηση για μετανάστες στον Έβρο: Προβαίνουμε στις αναγκαίες ενέργειες, σε επικοινωνία με την Άγκυρα

Λίγο αργότερα, αδιαθεσία αισθάνθηκε και ένα μικρό παιδάκι. Τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και στο κοριτσάκι.

Οι μετανάστες θα εξεταστούν από γιατρούς, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους και εάν κάποιος χρειάζεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Έβρος: Σε δύο περιοχές εντοπίστηκαν μετανάστες, ανάμεσά τους και παιδιά – Σε επιφυλακή οι ελληνικές αρχές

Στην μεγάλη επιχείρηση συμμετείχαν συνοριοφύλακες, δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της Frontex, που προσέγγισαν τους μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονταν σε μία νησίδα στην περιοχή Μαρασιά. Στη συνέχεια, τους μετέφεραν με βάρκες σε ασφαλές σημείο.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης

Το μεσημέρι της Κυριακής (4/6), η Αθήνα επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκαν μετανάστες σε νησίδα, στον Έβρο, σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί από χθες στην τουρκική για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων.

Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα, επισημαίνεται.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Ι. Σαρμά αναφέρονται τα εξής:

«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ