Έβρος: Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού των μεταναστών – Στο σημείο συνοριοφύλακες, ΕΜΑΚ και Frontex

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση των ελληνικών αρχών για τον απεγκλωβισμό των μεταναστών, στον Έβρο.

Κυβέρνηση για μετανάστες στον Έβρο: Προβαίνουμε στις αναγκαίες ενέργειες, σε επικοινωνία με την Άγκυρα

Στο σημείο βρίσκονται συνοριοφύλακες, δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της Frontex, που θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τους μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται σε μία νησίδα στην περιοχή Μαρασιά. Σημειώνεται ότι μεταξύ των μεταναστών βρίσκονται και παιδιά.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, οι 86 μετανάστες έχουν κατέβει στην άκρη της νησίδας, στην όχθη του ποταμού Έβρου και περιμένουν τους διασώστες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι αναμένεται να τους προσεγγίσουν με τις βάρκες, που έχουν φέρει στο σημείο.

Έβρος: Σε δύο περιοχές εντοπίστηκαν μετανάστες, ανάμεσά τους και παιδιά – Σε επιφυλακή οι ελληνικές αρχές

Οι μετανάστες και τα παιδιά που βρίσκονται ανάμεσά τους, καλούν σε βοήθεια.

Συναγερμός στον Έβρο: Περίπου 80 μετανάστες σε νησίδα στα Μαράσια – Εικόνες από το σημείο

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης

Νωρίτερα, η Αθήνα επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκαν μετανάστες σε νησίδα, στον Έβρο, σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί από χθες στην τουρκική για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων.

Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα, επισημαίνεται.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Ι. Σαρμά αναφέρονται τα εξής:

«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ