ΗΠΑ: Κάηκε ιστορική εκκλησία – Κατέρρευσε το καμπαναριό – ΒΙΝΤΕΟ

Ολοσχερώς καταστράφηκε ιστορική εκκλησία της Μασαχουσέτης, συμπεριλαμβανομένου του εμβληματικού καμπαναριού της, καθώς κατέρρευσε. Το βίντεο – σοκ δείχνει τις φλόγες να έχουν τυλίξει το καμπαναριό μετά το χτύπημα από κεραυνό.

Οι πυκνοί καπνοί κάλυψαν την περιοχή περίπου 50 μίλια έξω από τη Βοστώνη.

Στο βίντεο ακούγονται οι κάτοικοι να ουρλιάζουν καθώς το κωδωνοστάσιο της προτεσταντικής εκκλησίας του 1863 πέφτει, εκτοξεύοντας περισσότερη φωτιά και καπνό στον αέρα.

Η εκκλησία χτίστηκε τον 19ο αιώνα, έπειτα από πυρκαγιά που προηγουμένως κατέστρεψε τον οίκο λατρείας που βρισκόταν στο σημείο από το 1772 , ανέφερε η Boston Globe.

Οι φλόγες ξέσπασαν πρώτα από τις πλευρές του καμπαναριού της εκκλησίας πριν εξαπλωθούν γρήγορα σε όλη την κατασκευή. Κανείς δεν βρισκόταν μέσα στην εκκλησία εκείνη τη στιγμή και δεν υπήρξαν τραυματισμοί, δήλωσαν οι αρχές. Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής του Spencer, Paul Normandin είπε ότι το καμπαναριό κατέρρευσε περίπου 45 λεπτά αφότου οι πυροσβέστες άρχισαν να μάχονται με τη φωτιά.

Η φωτιά προκάλεσε black out στο σήμα κινητών τηλεφώνων στην περιοχή, καθώς το καμπαναριό της εκκλησίας λειτουργούσε ως πύργος κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με τον Normandin.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ