«Έβλεπα τις ρουκέτες από το σπίτι, ακούγονταν σαν να έσκαγαν δίπλα μου» – Τι λέει στο enikos.gr Έλληνας που επέστρεψε από το Ισραήλ

Τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε περιγράφει Έλληνας από το νότιο Ισραήλ, ο οποίος επέστρεψε χθες το πρωί (12/10) στην χώρα μας, την ώρα που οι απανωτοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται για έβδομη ημέρα στη Γάζα. Οι μαρτυρίες όσων εγκαταλείπουν την κόλαση του πολέμου συγκλονίζουν και αποτυπώνουν με τον πιο ωμό τρόπο την φρίκη του πολέμου.

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη 

Ο κ. Λευτέρης Ντελής, ο οποίος είναι μουσικός στο επάγγελμα και ζει εδώ και 7,5 χρόνια στο Ισραήλ, είναι ένας από τους Έλληνες που επέστρεψε χθες από την εμπόλεμη ζώνη και μίλησε στο enikos.gr για τις στιγμές αγωνίας που βίωσε από την ημέρα που ήχησαν οι σειρήνες του πολέμου έως το ταξίδι της επιστροφής.

«Είχα μεταβεί για δουλειά στην Χάιφα και την Παρασκευή το βράδυ βρισκόμουν στο ξενοδοχείο, όταν με πήρε τηλέφωνο το επόμενο πρωί στις 8.00 η σύντροφός μου για να μου ανακοινώσει τι είχε συμβεί και δεν μπορούσα να πιστέψω τα όσα άκουγα», διηγείται ο κ. Ντελής σχολιάζοντας την πρώτη του αντίδραση όταν έμαθε για τον πόλεμο.

Και έπειτα συμπλήρωσε: «Έπαθα σοκ, μούδιασα και δεν ήξερα τι να κάνω, ήμουν αγχωμένος και δεν ήξερα τι θα συναντούσα κι έτσι αποφάσισα να μείνω για ακόμη μία ημέρα στην Χάιφα. Ωστόσο, την Κυριακή το πρωί αποφάσισα να επιστρέψω στο σπίτι μου στην Νετιβότ. Σε όλη τη διαδρομή δεν μπορούσα να αντιληφθώ τι συνέβαινε, δεν μπορούσα να το αποδεχθώ. Το μόνο που έβλεπες ήταν οχήματα του στρατού και της αστυνομίας».

Στη συνέχεια, ο κ. Λευτέρης Ντελής περιέγραψε στο enikos.gr τα όσα έβλεπε από το σπίτι του στο Νετιβότ, το οποίο απέχει περίπου 7 χιλιόμετρα από την Γάζα: «Έβλεπα τις ρουκέτες από το σπίτι μου, ακούγονταν σαν να έσκαγαν ακριβώς δίπλα μου. Ευτυχώς οι δικοί μου είναι όλοι καλά στην υγεία τους το τρομακτικό και ανησυχητικό για εμένα αυτή την στιγμή είναι το αδιάκοπο σφυροκόπημα που ακούγεται

Αυτή την στιγμή στην περιοχή είναι τα πάντα κλειστά εκτός από δύο σουπερ μαρκετ, τα οποία παραμένουν ανοιχτά από τις 9 έως τις 6 και ένα φαρμακείο», συμπλήρωσε .

Τέλος, ο κ. Ντελής αποκάλυψε σε δηλώσεις του στο enikos.gr τις σκέψεις και τα συναισθήματά του κατά την άφιξή του στη χώρα μας, αφήνοντας πίσω την φρίκη του πολέμου.

«Επέστρεψα μόνος στην χώρα, επιχείρησα να γυρίσω μαζί με την σύντροφό μου και τους δικούς της όμως δυστυχώς αυτό δεν ήταν εφικτό», είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε:

Ήθελα να χαρώ όταν έφτασα από το Τελ Αβίβ αλλά δεν μπορούσα καθώς σκεφτόμουν όλα αυτά που άφηνα πίσω. Λόγω της ταλαιπωρίας όταν γύρισα στο Ηράκλειο δεν μπορούσα να κοιμηθώ, το μυαλό μου έτρεχε.

Κάθε ώρα μιλάω με την σύντροφό μου και μαθαίνω τα νέα εκείνης, συγγενών και φίλων. Ευτυχώς, σήμερα και χθες είναι λίγο πιο ήσυχα τα πράγματα άλλα κάθε τόσο οι βομβαρδισμοί που ακούγονται δεν τους αφήνουν να ησυχάσουν. Οι σκέψεις μου είναι πίσω στο Ισραήλ εύχομαι να τελειώσει το συντομότερο δυνατό αυτός ο εφιάλτης», καταλήγει ο κ. Λευτέρης Ντελής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ