Εκρήξεις στην Νέα Αγχίαλο: Εκκενώνεται η περιοχή σε απόσταση 3 χιλιομέτρων

Με νέο μήνυμα το 112 ζήτησε την εκκένωση της περιοχής των εκρήξεων γύρω από την αποθήκη των πυρομαχικών στην Νέα Αγχίαλο.

Εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών στην Νέα Αγχίαλο: Εντολή της ΕΛ.ΑΣ για εκκένωση – Φόβοι για μεγάλο ωστικό κύμα

Το μήνυμα ζήτησε από όλους να εγκαταλείψουν την περιοχή σε Καραμπά σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το σημείο των εκρήξεων.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη εκκένωση πολιτών από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου με ιδιωτικά σκάφη και σκάφη του λιμενικού. Ηλικιωμένοι και άνθρωποι με τα παιδιά τους και τα κατοικίδια τους στα χέρια εγκαταλείπουν την περιοχή.

Νωρίτερα επικράτησε πανικός εξαιτίας των εκρήξεων που ακούγονταν από την αποθήκη πυρομαχικών η οποία τυλίχθηκε στις φλόγες. Την επιχείρηση εκκένωσης συντονίζει σκάφος του λιμενικού.

Οι πολίτες μεταφέρονται στο λιμεναρχείο του Βόλου για καταμέτρηση και εν συνεχεία στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου. Τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, δύο ρυμουλκά και 22 ιδιωτικά σκάφη, έχουν μεταφέρει ήδη 30 άτομα από τη Νέα Αγχίαλο στον Βόλο, με το λιμενικό να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, νέα μεγάλη έκρηξη πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου, σε συνέχεια εκρήξεων νωρίτερα σε αποθήκη πυρομαχικών. Πλέον εκφράζονται φόβοι για νέο μεγάλο ωστικό κύμα. Η Αστυνομία έχει δώσει εντολή για άμεση εκκένωση της περιοχής.

Μία γυναίκα με δάκρυα στα μάτια είπε ότι είναι οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι. «Ναι μας έχουν ενημερώσει (σ.σ. να φύγουμε) αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γιατί τα πράγματα είναι στο σπίτι. Είμαστε για διακοπές εδώ. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε», ανέφερε στο Mega η γυναίκα.

Νωρίς το απόγευμα δόθηκε εντολή εκκένωσης και για τους οικισμούς Κόκκινα και Περίβλεπτο Βόλου από την μεγάλη φωτιά. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Βελεστίνο Βόλου.

Νέα Αγχίαλος

Νέα Αγχίαλος

Εκρήξεις που έγιναν αισθητές μέχρι την πόλη του Βόλου 

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην Βάση Καυσίμων Μικροθηβών η οποία βρίσκεται 6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της 111 Πτέρυγας Μάχης. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κινδυνεύει από την φωτιά το στρατόπεδο. Είχαν εγκαίρως ειδοποιήσει από την Πολεμική Αεροπορία να φύγει όλο το προσωπικό πριν κινδυνεύσει.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις της αεροπορικής βάσης αλλά και της πυροσβεστικής. Ωστόσο οι εκρήξεις είναι ισχυρές με αποτέλεσμα να κρίνεται επικίνδυνο να γίνει απόπειρα κατάσβεσης της φωτιάς.

Έχει αποκλειστεί όλη η περιοχή γύρω από την αποθήκη που γίνονται εκρήξεις και έχει δημιουργηθεί μία ζώνη στην οποία δεν πλησιάζει κανένα πυροσβεστικό όχημα. Γι’ αυτό τον λόγο δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για την ζημιά. Από τις ισχυρές εκρήξεις τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ταρακουνήθηκαν οι κάτοικοι στον Βόλο και έχουν σπάσει τζάμια σε σπίτια.

Δείτε την στιγμή της μεγάλης έκρηξης – «Σκάνε κι άλλα βλήματα… Απομακρυνόμαστε»

Η μεγάλη έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στην Νέα Αγχίαλο που ταρακούνησε την ευρύτερη περιοχή του Βόλου καταγράφηκε από συνεργείο του Astra TV.

Την ώρα που η δημοσιογράφος βρίσκεται στον αέρα του δελτίου και περιγράφει την κατάσταση στο σημείο ακούγεται μία εκκωφαντική έκρηξη, που θυμίζει βομβαρδισμό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ