Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Νέα Αγχίαλο: Ακούγονται εκρήξεις

Εφιαλτικές στιγμές για τους κατοίκους στην Νέα Αγχίαλο. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ακούγονται συνεχώς εκρήξεις με την δημοσιογράφο που ήταν στον αέρα να μην μπορεί να κρύψει τον τρόμο της.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Μαγνησία: Εκκενώνονται η Νέα Αγχίαλος και άλλοι οκτώ οικισμοί – Μηνύματα από το 112

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η φωτιά είναι εκτός της 111 Πτέρυγας Μάχης στο 3ο Προωθημένο Εφοδιαστικό Κέντρο (ΠΕΚ), που περιέχει πυρομαχικά. Ωστόσο δεν υπάγεται απευθείας στην Πολεμική Αεροπορία.

Η αποθήκη βρίσκεται 4 μίλια βόρεια από την 111 Πτέρυγα Μάχης και είχαν εγκαίρως ειδοποιήσει από την Πολεμική Αεροπορία να φύγει όλο το προσωπικό πριν κινδυνεύσει.

Ακόμη δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την φωτιά. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις της αεροπορικής βάσης αλλά και της πυροσβεστικής.

Από τις ισχυρές εκρήξεις τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ταρακουνήθηκαν οι κάτοικοι στον Βόλο και έχουν σπάσει τζάμια σε σπίτια.

Νωρίτερα φούντωσε ξανά η φωτιά στη Μαγνησία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες και σήμερα. Μεγάλη είναι η αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 27/7 σε σημεία της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, ενώ ήδη έχει σταλεί μήνυμα από το 112 να εκκενωθούν μεγάλες οικιστικές περιοχές στο παραλιακό κυρίως μέτωπο από τον Βόλο και μέχρι την Νέα Αγχίαλο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ