Κόλαση στην Νέα Αγχίαλο: Με δάκρυα στα μάτια οι κάτοικοι – Εκκενώνεται μέσω θαλάσσης η περιοχή – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντα

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου από τις εκρήξεις που ακούγονται σε αποθήκη πυρομαχικών. Οι αρχές τους έχουν ζητήσει να εκκενώσουν την περιοχή.

Μία γυναίκα με δάκρυα στα μάτια είπε ότι είναι τρομοκρατημένοι. «Ναι μας έχουν ενημερώσει (σ.σ. να φύγουμε) αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γιατί τα πράγματα είναι στο σπίτι. Είμαστε για διακοπές εδώ. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε», ανέφερε στο Mega η γυναίκα.

Και συνέχισε: «Άκουσα δυνατό θόρυβο και σηκωθήκαμε και φύγαμε άρον άρον. Έχουμε αφήσει τα πράγματα πίσω στο σπίτι. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Δεν εμπιστεύομαι εγώ να μας πάρουν με βάρκες κάτω στον Βόλο».

Η κάτοικος Βόλου, Γεωργία Κούντρια είπε ότι οι εκρήξεις ακούστηκαν μέχρι την πόλη του Βόλου. «Ακούμε τις εκρήξεις. Τραντάχτηκαν τα σπίτια μας στην πόλη. Είμαστε ήδη τρομαγμένοι από ένα δύσκολο βράδυ», ανέφερε η κάτοικος.

«Είμαστε τρομοκρατημένοι από χθες το βράδυ γιατί η φωτιά ήταν παρά πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Οι φωτιές στην βιομηχανική περιοχή δεν έχουν σβήσει δυστυχώς ακόμη», ανέφερε η Γεωργία Κούντρια, που εξήγησε ότι αν δεν σβήσει η φωτιά στην βιομηχανική περιοχή μπορεί την Παρασκευή με την αλλαγή της κατεύθυνσης των ανέμων να κινδυνεύσει το βόρειο Πήλιο.

 

Αγώνας δρόμου για την εκκένωση

Στην περιοχή επικρατούσε κατάσταση συναγερμού, με τις καμπάνες στις εκκλησίες να χτυπούν, ώστε να φύγουν και οι τελευταίοι κάτοικοι που βρίσκονταν στο σημείο.

Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο της εφημερίδας «Λαός της Μαγνησίας»:

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε ότι αυτή την ώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης των κατοίκων με σκάφη του λιμενικού αλλά και ιδιωτικά σκάφη. «Δεν απειλούνται αυτή την στιγμή από την πυρκαγιά. Εάν εκκενώσουν γρήγορα και έγκαιρα δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα», τόνισε ο Γιάννης Αρτοποιός και εξήγησε ότι στην περιοχή έχουν επιστρατευθεί 90 πυροσβέστες ομάδες πεζοπόρων και 31 υδροφόρες και αστυνομικές δυνάμεις.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ