«Δράκος των Εξαρχείων»: «Το έκανα γιατί ήθελα να πάω με μία γυναίκα» – Η κυνική απάντησή του

Αμετανόητος παρουσιάστηκε ο  23χρονος Σύρος, αποκαλούμενος ως «δράκος των Εξαρχείων» κατά την διάρκεια συζητήσεων του με αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, τις ώρες που πέρασε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και στις συζητήσεις που είχε με τους αστυνομικούς εμφανίστηκε ψύχραιμος έως και κυνικός. Χαρακτηριστική είναι η απάντησή του ότι όταν τον ρώτησαν για ποιον λόγο επιτέθηκε σε τόσα κορίτσια. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα απάντησε: «Το έκανα γιατί ήθελα να πάω με μία γυναίκα και όταν θα ξαναβγώ από την φυλακή πάλι με γυναίκα θα θέλω να πάω».

Ποινική δίωξη για βιασμό στον «δράκο των Εξαρχείων»

Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες είναι ο 23χρονος Σύρος, ο οποίος συνελήφθη για επιθέσεις σε βάρος γυναικών στα Εξάρχεια και την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

Ο αποκαλούμενος και ως «δράκος των Εξαρχείων» οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή.

Tέλος, ο 23χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή (24/11)

Το χρονικό

Ο 23χρονος στις 10 Αυγούστου 2022 είχε συλληφθεί για επίθεση και απόπειρα βιασμού σε βάρος μίας 70χρονης γυναίκας, στον Άλιμο. Τότε, προφυλακίστηκε στις φυλακές Γρεβενών.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, εκδόθηκε βούλευμα, που τον παρέπεμπε να δικαστεί για το αδίκημα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Όπως ισχύει με όλους τους προσωρινά κρατούμενους, κάθε έξι μήνες το δικαστικό συμβούλιο αποφασίζει για την παράταση ή μη της προσωρινής κράτησης μέχρι τους 18 μήνες, που είναι το ανώτατο χρονικό διάστημα, που μπορεί να κρατηθεί κάποιος. Εάν δεν έχει δικαστεί μέχρι τότε, αφήνεται ελεύθερος.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, στους 12 μήνες, και ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε προς το δικαστικό συμβούλιο να παραταθεί η προσωρινή κράτηση για άλλους έξι μήνες, το συμβούλιο έκρινε ότι πρέπει να αποφυλακιστεί με όρους, καθώς η επαπειλούμενη ποινή για το αδίκημα που του αποδίδονταν ήταν σχετικά μικρή, δηλαδή από 2 έως 8 χρόνια, κι έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

Συγκεκριμένα, στις 11 Αυγούστου του 2023 αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και ήταν οι εξής: εμφάνιση τρεις φορές στο Αστυνομικό Τμήμα και υποχρεωτική διαμονή στη δομή της Μαλακάσας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ