Σύνορα ΗΠΑ – Καναδά: Έκρηξη σε αυτοκίνητο με δύο νεκρούς στους καταρράκτες του Νιαγάρα – «Απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης»

Η γέφυρα Ρέινμποου στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, που συνδέει τις ΗΠΑ με τον Καναδά, έκλεισε και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας σήμερα το απόγευμα λόγω ενός «συμβάντος» στο οποίο εμπλέκεται ένα όχημα που εισερχόταν στις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ένας εκπρόσωπος του δημάρχου της περιοχής είπε ότι η Ρέινμποου Μπριτζ θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεωτέρας και ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες ερευνούν την υπόθεση. Σύμφωνα με το FBI, ερευνάται μια πιθανή έκρηξη στη γέφυρα.

Πλάνα από το σημείο δείχνουν καπνό και ζημιές στον σταθμό ελέγχου από τον οποίο περνούν οι οδηγοί όταν εισέρχονται στις ΗΠΑ, τουλάχιστον ένα όχημα της πυροσβεστικής και πολλά περιπολικά. Το τοπικό κανάλι WKBW TV μετέδωσε ότι είναι πιθανόν να συνέβη κάποια έκρηξη.

Άλλο τοπικό κανάλι, το WIVB, μετέδωσε ότι έχουν κλείσει και οι τέσσερις συνοριακές διαβάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά στη δυτική Νέα Υόρκη, αλλά το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει την πληροφορία αυτή.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ερευνά την έκρηξη ενός οχήματος στη γέφυρα Ρέινμποου που συνδέει τις ΗΠΑ με τον Καναδά ως απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δύο άνθρωποι που επέβαιναν στο όχημα σκοτώθηκαν ενώ ένας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε.

Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ ανέφερε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X ότι η πολιτειακή αστυνομία συνεργάζεται με την αντιτρομοκρατική μονάδα του FBI για να ελέγξουν «όλα τα σημεία εισόδου» στην Πολιτεία. Πρόσθεσε ότι θα μεταβεί και η ίδια στο σημείο.

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Οντάριο ανέφερε ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου αυτής της καναδικής επαρχίας αξιολογούν την κατάσταση στη γέφυρα Ρέινμποου. Η τοπική αστυνομία πάντως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι προς το παρόν η ανάμιξή της στη διερεύνηση του συμβάντος είναι «ελάχιστη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ