«Δράκος των Εξαρχείων»: DNA και κάμερες «καίνε» τον 23χρονο Σύρο – Τον αναγνώρισαν ήδη πέντε γυναίκες

Σιγήν ιχθύος από τον 23χρονο Σύρο, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ από τις αστυνομικές αρχές και κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες στα Εξάρχεια και άλλους πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο νεαρός που φέρεται ως ο αποκαλούμενος «δράκος των Εξαρχείων» δεν λέει τίποτα στους αστυνομικούς που τον ανακρίνουν για τις επιθέσεις σε βάρος των γυναικών, μιλάει άλλοτε σπαστά ελληνικά άλλοτε αγγλικά, και το μόνο που αναφέρει είναι πως είναι άστεγος και γυρνάει σε διάφορους δρόμους της Αθήνας.

Ωστόσο, ο 23χρονος έχει ήδη αναγνωριστεί από πέντε γυναίκες που τον έχουν καταγγείλει στις αστυνομικές αρχές. Η έκτη γυναίκα δεν έχει πάει ακόμη στην αστυνομία για να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν ομολογεί τις πράξεις του, οι αστυνομικοί φέρονται να έχουν «δέσει» τις καταγγελίες για τις τρεις σεξουαλικές επιθέσεις στα Εξάρχεια, με βάση τόσο το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας όσο και με τα δείγματα dna, που έχουν ληφθεί, καθώς ο 23χρονος φορούσε τα ίδια ρούχα σε αυτές τις επιθέσεις με αυτά που φορούσε χθες, όταν και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Το βίντεο που «έδεσε» τον «δράκο των Εξαρχείων» – Η στιγμή που επιτίθεται σε 18χρονη στη Γλυφάδα

Σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας ακόμη ένα βίντεο ντοκουμέντο από την απόπειρα βιασμού μίας 18χρονης γυναίκας, στις 27 Οκτωβρίου στην Παραλιακή λεωφόρο στην Γλυφάδα, επίθεση για την οποία καταζητείτο στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η 18χρονη περίμενε το λεωφορείο στη στάση στις 20:00 το βράδυ, όταν ο 23χρονος φερόμενος ως δράστης της επιτέθηκε και προσπάθησε να την βιάσει. Η κοπέλα αντιστάθηκε, έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα κάτοικοι της περιοχής να κυνηγήσουν τον δράστη. Στο βίντεο φαίνεται να απομακρύνεται με γοργό βήμα, αμέσως μετά την επίθεση εναντίον της 18χρονης.

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, οι καταγγελίες σε βάρος του 23χρονου από τη Συρία είναι ήδη έξι, καθώς σήμερα το πρωί έγινε γνωστό πως είχε επιτεθεί και σε άλλη γυναίκα στην περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 23χρονος είχε συλληφθεί το 2022 για απόπειρα βιασμού 70χρονης στον Άλιμο. Ο 23χρονος ήταν κρατούμενος του στις φυλακές Γρεβενών, και αποφυλακίστηκε μόλις τον περασμένο Αύγουστο. Όταν βγήκε από την φυλακή φέρεται να μην είχε δηλώσει καν διεύθυνση κατοικίας, όπως είχε υποχρέωση, ενώ κάποιες φορές δεν παρουσιαζόταν στο αστυνομικό τμήμα. Σημειώνεται ότι όταν αποφυλακίστηκε, κατέβηκε στην Αθήνα. Μάλιστα ακόμη και στα Γρεβενά είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση εναντίον μιας Ουκρανής.

Επιπλέον, ο δράστης ήταν σεσημασμένος για κλοπές και διαρρήξεις.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ από την απόπειρα βιασμού σε βάρος 18χρονης, στη Γλυφάδα:

Οι επιθέσεις και οι άτυπες περιπολίες

Σοκ προκάλεσε και η επίθεση εναντίον 13χρονης στην οδό Νικηταρά, στα Εξάρχεια. Η ανήλικη άρχισε να φωνάζει και να τρέχει και έτσι κατάφερε να γλιτώσει από τα χέρια του. Μία ημέρα μετά επιτέθηκε σε 27χρονη δικηγόρο στην οδό Βαλτετσίου. Την έριξε κάτω και άρχισαν να παλεύουν. Ευτυχώς υπήρχε κόσμος που έσπευσε να παρέμβει και τελικά εκείνος ατάραχος έφυγε. Στην Ζωοδόχου Πηγής επιτέθηκε σε ακόμη μία 29χρονη γυναίκα η οποία γλίτωσε χάρη στην παρέμβαση περαστικών.

Οι κάτοικοι στα Εξάρχεια ήταν θορυβημένοι και είχαν προχωρήσει σε άτυπες περιπολίες στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι φαίνεται να τον είχαν εντοπίσει στο ύψος της Χαλκοκονδύλη, στην πλατεία Κάνιγγος με αποτέλεσμα αστυνομικοί της ΝΑ Αττικής, που βρίσκονταν στο σημείο, να τον συλλάβουν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ