«Squid Game: The Challenge»: Το νέο ριάλιτι του Netflix είναι παράξενο, σκληρό και απολύτως συναρπαστικό

Το νέο ριάλιτι του Netflix, «Squid Game: The Challenge», που βασίζεται στην κορεατική σειρά «Squid Game», έγινε σήμερα διαθέσιμο στην δημοφιλή streaming πλατφόρμα και αναμένεται να τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα.

Διαθέτοντας το μεγαλύτερο καστ και το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο στην ιστορία της ριάλιτι τηλεόρασης (456 άτομα που διεκδικούν 4,56 εκατομμύρια δολάρια), η υλικοτεχνική υποδομή του σόου είναι αρκετή για να ζαλίσει ακόμα και τον πιο έμπειρο παραγωγό ριάλιτι. Αλλά ίσως ακόμη πιο παράξενο είναι η ίδια η ιδέα του The Challenge.

Αν επιστρέψουμε λίγο στον Σεπτέμβριο του 2021. Μεγάλο μέρος του κόσμου βρίσκεται υπό καραντίνα λόγω του κορονοϊού, αλλά ένα εξαιρετικά βίαιο, κομψό, νοτιοκορεατικό δράμα ήρθε να δώσει έναν νέο αέρα στο Netflix. Δημιουργημένο από τον Hwang Dong-hyuk και γυρισμένο από το Netflix, το Squid Game μας έριξε από τον έναν εφιάλτη στον άλλο: έναν διεστραμμένο, βαθιά άδικο κόσμο όπου 456 καταδικασμένοι άνθρωποι επιλέγουν να διαγωνιστούν σε έναν αγώνα θανάτου για την ευκαιρία να πάρουν 45,6 δισεκατομμύρια γουόν (35 εκατ. δολάρια).

Tο Squid Game παραμένει μέχρι σήμερα η σειρά του Netflix με την μεγαλύτερη τηλεθέαση. Το «Squid Game: The Challenge» είναι ένα υβρίδιο των γελοίων παιχνιδιών του Wipeout, της κλειστοφοβίας του Big Brother και την κοινωνικής στρατηγικής του Survivor.

Πηγή: Netflix

Κανείς δεν είναι ασφαλής

Ακόμα και με τον θάνατο εκτός παιχνιδιού, το «Squid Game: The Challenge» είναι ελάχιστα λιγότερο μαζοχιστικό από το Squid Game – και εξίσου έντονο. Προσφέρει πολλές τραγικές αποχωρήσεις, αναπάντεχες ανατροπές και πισώπλατες μαχαιριές, καθώς και νέα παιχνίδια που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν καλά στην επερχόμενη δεύτερη σεζόν του δράματος.

Σε δέκα επεισόδια που γυρίστηκαν σε 16 ημέρες, οι ηθοποιοί του The Challenge ζουν μαζί 24 ώρες το 24ωρο σε μια σφραγισμένη αναπαράσταση του σκηνικού του Squid Game: ένα κολαστήριο από ζαχαρωτό βαμβάκι με λαβύρινθους από παστέλ σκάλες, φρουρούς με στολές και διαβολικά δωμάτια παιχνιδιών που μετατρέπουν τα κλασικά παιδικά παιχνίδια, όπως οι μπίλιες και η διελκυστίνδα (Tug of war), σε ύπουλες και συχνά στημένες προκλήσεις.

Το Squid Game δεν ήταν καθόλου δίκαιο, και ούτε το The Challenge είναι, με πολλές ανατροπές σε λάθος χρόνο και λάθος τόπο. Είναι σκληρά τα πράγματα στο παιχνίδι, καθώς ακόμα και το ροχαλητό μπορεί να εκνευρίσει τους λάθος ανθρώπους. Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι η εκπομπή δίνει συνεχώς τους διαγωνιζόμενους με αηδιαστικό φαγητό, ξαφνικές αποχωρήσεις και μυστικές αποστολές, και η πίεση μόνο αυξάνεται.

Πολλοί διαγωνιζόμενοι ξαφνιάζονται όταν αρχίζουν να κλαίνε με λυγμούς στη μέση της δοκιμασίας, χωρίς να συνειδητοποιούν πόσο έντονα φορτισμένοι είναι. Ακριβώς όπως παρακολουθώντας το Squid Game, η κύρια σκέψη σας κατά τη διάρκεια του The Challenge θα είναι πιθανότατα: «Ευτυχώς που δεν είμαι εγώ».

Εντελώς απρόβλεπτο

Το «Squid Game: The Challenge» είναι εντελώς απρόβλεπτο. Η κλίμακα του σόου σημαίνει ότι ακόμη και οι παραγωγοί είναι έρμαια της μοίρας, με παιχνίδια που αποτελούν ίσα μέρη δεξιοτήτων και τύχης, καθώς και τα αδύνατο να προβλεφθούν κοινωνικά μπλοκ που σχηματίζονται όταν εκατοντάδες ξένοι από όλο τον κόσμο ζουν μαζί.

Αυτό σημαίνει ότι ήρωες και κακοί που κυριαρχούν στις οθόνες θα εξαλειφθούν στη μέση της ιστορίας. Ανεξάρτητα από τη λυπητερή ιστορία τους, την ανεπίλυτη αντιπαλότητα ή την απόλυτη γοητεία τους, δεν υπάρχει καμία πανοπλία που να μπορεί να προστατεύσει κάποιον από τον αποκλεισμό.

Πηγή: Netflix

Ενώ οι φανταχτερές προκλήσεις της σειράς θα προσελκύσουν τους θεατές, τα διαπροσωπικά δράματα είναι αυτά που αποδεικνύονται πιο συναρπαστικά. Οι φίλοι του Survivor θα γνωρίζουν την αξία ενός καλού “κοινωνικού παιχνιδιού”: την ικανότητα να εξισορροπείς τις συμμαχίες και να αποφεύγεις τον εντοπισμό ως ισχυρός παίκτης, ακόμα και όταν κερδίζεις.

Πηγή: Netflix

Δείτε το τρέιλερ του «Squid Game: The Challenge»:

456 πραγματικοί παίκτες θα μπουν στον διαγωνισμό, διεκδικώντας ένα έπαθλο 4,56 εκατομμυρίων δολαρίων που θα αλλάξει τη ζωή τους. Καθώς ανταγωνίζονται μέσα από μια σειρά παιχνιδιών εμπνευσμένων από την πρωτότυπη σειρά, καθώς και κάποιων εκπληκτικών νέων προσθηκών, οι στρατηγικές, οι συμμαχίες και ο χαρακτήρας τους θα δοκιμαστούν ενώ λιγοστεύουν σιγά σιγά.

Κυκλοφορία επεισοδίων:

  • 22 Νοεμβρίου – 5 επεισόδια
  • 29 Νοεμβρίου – 4 επεισόδια
  • 6 Δεκεμβρίου – 1 επεισόδιο

Πηγή: FOXreport.gr

Αξιολάτρευτο βίντεο: Γατούλης χαιρετάει τον ιδιοκτήτη του που φεύγει για δουλειά

Οπτική ψευδαίσθηση και τεστ IQ μαζί: Μπορείτε να βρείτε το σαλιγκάρι σε 7 δευτερόλεπτα;

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ