«Δράκος των Εξαρχείων»: Γιατί είχε αποφυλακιστεί μετά την καταδίκη του για απόπειρα βιασμού – Οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται ο 23χρονος από την Συρία, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών στα Εξάρχεια και στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο φερόμενος ως δράστης είχε καταδικαστεί για παρόμοια υπόθεση το 2022, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο αποκαλούμενος ως «δράκος των Εξαρχείων» είχε κριθεί προφυλακιστέος τον Αύγουστο του 2022, μετά την απολογία του, τότε, για την απόπειρα βιασμού μίας 70χρονης γυναίκας. Στη συνέχεια, εκδόθηκε βούλευμα, που τον παρέπεμπε να δικαστεί για το αδίκημα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Όπως ισχύει με όλους τους προσωρινά κρατούμενους, κάθε έξι μήνες το δικαστικό συμβούλιο αποφασίζει για την παράταση ή μη της προσωρινής κράτησης μέχρι τους 18 μήνες, που είναι το ανώτατο χρονικό διάστημα, που μπορεί να κρατηθεί κάποιος. Εάν δεν έχει δικαστεί μέχρι τότε, αφήνεται ελεύθερος.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, στους 12 μήνες, και ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε προς το δικαστικό συμβούλιο να παραταθεί η προσωρινή κράτηση για άλλους έξι μήνες, το συμβούλιο έκρινε ότι πρέπει να αποφυλακιστεί με όρους, καθώς η επαπειλούμενη ποινή για το αδίκημα που του αποδίδονταν ήταν σχετικά μικρή, δηλαδή από 2 έως 8 χρόνια, κι έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν τότε, ήταν: εμφάνιση τρεις φορές στο Αστυνομικό Τμήμα και υποχρεωτική διαμονή στη δομή της Μαλακάσας. Σε περίπτωση που οι περιοριστικοί όροι δεν τηρούνταν, θα έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί εκ νέου στη φυλακή.

Καρατομήθηκε ο διοικητής του ΤΑ Ωρωπού με απόφαση Οικονόμου – ΕΔΕ για την μη τήρηση των περιοριστικών όρων

Την καρατόμηση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού και την διενέργεια διοικητικής διερεύνησης για την μη τήρηση των περιοριστικών όρων του αποκαλούμενου ως «δράκου των Εξαρχείων», ζήτησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, το μεσημέρι της Τετάρτης (22/11).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, μετά από επικοινωνία που είχε το πρωί με τον Αρχηγό, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε την διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντα για τις επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια καθώς και την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ