Διάρρηξη σε θυρίδες τράπεζας στη Νέα Σμύρνη: Έτσι δρούσε η σπείρα – Πώς «κατασκόπευαν» και οργάνωναν τα «χτυπήματα»»

Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε την υπόθεση με τη διάρρηξη πέντε θυρίδων σε τράπεζα στην Νέα Σμύρνη. Ήδη χθες συνελήφθη στην Σουηδία ο 46χρονος Κολομβιανός, που αναζητείτο με ακόμη δύο ομοεθνείς του. Η σπείρα εφάρμοζε όπως φαίνεται “πρωτόκολλο” στα τραπεζικά καταστήματα που χτυπούσαν σε διαφορετικές χώρες.

Διάρρηξη σε θυρίδες τράπεζας στη Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη στη Σουηδία ένας από τους τρεις Κολομβιανούς

Τα μέλη του κυκλώματος, φτάνουν σε χώρες της Ε.Ε. και στη συνέχεια νοικιάζουν αυτοκίνητα και μεταβαίνουν σε διάφορες περιοχές για να εντοπίσουν τραπεζικά καταστήματα που διατηρούν θυρίδες προς ενοικίαση.

Αφού παρακολουθήσουν τα τραπεζικά καταστήματα, μπαίνουν σε αυτά ως πελάτες για να διαπιστώσουν πού είναι οι κάμερες, πόσοι φύλακες υπάρχουν και γενικά όλες τις λεπτομέρειες για τη διαφυγή τους. Στη συνέχεια προχωρούν σε διάρρηξη, αφαιρώντας τα αντικείμενα που περιέχουν οι θυρίδες.

Νέα Σμύρνη: ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο με τους τρεις Κολομβιανούς που άδειασαν θυρίδες τράπεζας – Πώς έδρασαν

Στη συνέχεια, τα μέλη της ομάδας, μετακινούνται σε άλλη χώρα της Ευρώπης για να συνεχίσουν την εγκληματική δραστηριότητά τους. Οι Κολομβιανοί διέπραξαν τόσο τη διάρρηξη στη Νέα Σμύρνη, όσο και τις προπαρασκευαστικές πράξεις, με διαφορετική σύνθεση, αλλά σχεδόν πάντα με την αυτοπρόσωπη παρουσία του 46χρονου αρχηγού της συμμορίας, ο οποίος είναι και ένας από τους φυσικούς αυτουργούς.

Οι δράστες είχαν εισέλθει στη χώρα μας μέσω της Σερβίας αρκετές ημέρες νωρίτερα, προκειμένου να προβούν στην κατόπτευση των υποψήφιων στόχων τους και την επιλογή του καταλληλότερου. Έτσι, επισκέφθηκαν τουλάχιστον ακόμη ένα κατάστημα τράπεζας, επίσης στην Νέα Σμύρνη, ώστε να ελέγξουν τα μέτρα ασφαλείας που διαθέτει. Το ίδιο έκαναν και σε τράπεζες του Αμαρουσίου, της Κηφισιάς και της Γλυφάδας, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τον καταλληλότερο στόχο.

Διάρρηξη σε θυρίδες τράπεζας στη Νέα Σμύρνη: Η λίστα με τους «στόχους» των Κολομβιανών – Έτσι διέφυγαν από τη χώρα

Μετά τη διάρρηξη, προκειμένου να μην εντοπιστούν, έφυγαν αεροπορικώς από τη χώρα, την ίδια μέρα μετά την κλοπή, και μετέβησαν στην Ισπανία.

Βίντεο ντοκουμέντο από την καταδίωξη τεσσάρων ληστών στη Νέα Σμύρνη

Από την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις Κολομβιανοί «ξάφρισαν» πέντε θυρίδες στον χώρο του θησαυροφυλακίου της τράπεζας στην Νέα Σμύρνη, αφαιρώντας κοσμήματα και χρυσαφικά, συνολικής χρηματικής αξίας, περίπου 50.000 ευρώ.

Στη διαφυγή τους, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς. Οι ληστές παραβίαζαν τα κόκκινα φανάρια, το ένα πίσω από το άλλο και κατευθύνθηκαν στην Καλλιθέα, όπου έγινε το πρώτο μπλόκο.

Η κινηματογραφική καταδίωξη συνεχίστηκε μέχρι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου το αυτοκίνητο των ληστών χτύπησε στο κράσπεδο με αποτέλεσμα η αστυνομία να τους συλλάβει.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ