Νέα Σμύρνη: ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο με τους τρεις Κολομβιανούς που άδειασαν θυρίδες τράπεζας – Πώς έδρασαν

Καρέ καρέ καταγράφεται σε βίντεο που δημοσιεύει το enikos.gr η δράση των τριών Κολομβιανών, οι οποίοι άδειασαν πέντε θυρίδες από θησαυροφυλάκιο τράπεζας στη Νέα Σμύρνη.

Διάρρηξη σε θυρίδες τράπεζας στη Νέα Σμύρνη: Η λίστα με τους «στόχους» των Κολομβιανών – Έτσι διέφυγαν από τη χώρα

Οι δράστες «χτύπησαν» στις  8 Ιουλίου του 2022, αφαιρώντας από τις θυρίδες κοσμήματα και χρυσαφικά, συνολικής χρηματικής αξίας, περίπου 50.000 ευρώ. Είχε προηγηθεί λεπτομερής προετοιμασία τους, τις προηγούμενες ημέρες, ώστε να δράσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα και να διαφύγουν με τα πολύτιμα κλοπιμαία, χωρίς να κινδυνεύσουν να συλληφθούν.

Όπως φαίνεται στα βίντεο, οι τρεις αλλοδαποί μετέβησαν αρχικά σε μία καφετέρια κοντά στην τράπεζα, απ’ όπου έκαναν κατόπτευση του στόχου τους, ελέγχοντας τα μέτρα ασφαλείας και καταστρώνοντας το σχέδιό τους για το πώς θα δρούσαν. Η κάμερα «συλλαμβάνει» τον έναν από τους Κολομβιανούς να σηκώνεται και να αποχωρεί από την καφετέρια, προκειμένου να μεταβεί στην τράπεζα για να ελέγξει από κοντά τα μέτρα ασφαλείας και να εντοπίσει τα «τρωτά σημεία». Οι άλλοι δύο παραμένουν στο μαγαζί, αναμένοντας περαιτέρω οδηγίες.

Διάρρηξη θυρίδων στη Νέα Σμύρνη: Έτσι έδρασαν οι τρεις Κολομβιανοί – Έχουν «ξαφρίσει» τράπεζες και κοσμηματοπωλεία σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δράστες επισκέφτηκαν το τραπεζικό κατάστημα. Μία άλλη ημέρα, καταγράφονται από άλλη κάμερα οι δυο διαρρήκτες να περνάνε… αμέριμνοι μαζί έξω από την τράπεζα. Μισό λεπτό αργότερα, διακρίνεται και ο τρίτος του κυκλώματος να περπατάει έξω από το τραπεζικό κατάστημα. Προχωρούν σε κατόπτευση, λεπτομερή χαρτογράφηση και καταγραφή σε βίντεο του στόχου τους, πριν αναλάβουν δράση.

Νέα Σμύρνη: Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης πέντε θυρίδων από θησαυροφυλάκιο τράπεζας

Εκτιμάται ότι οι δράστες είχαν επισκεφτεί την τράπεζα, που τελικά «χτύπησαν» για τουλάχιστον τρεις διαδοχικές μέρες.

Όπως μετέδωσε το enikos.gr, ο 42χρονος και οι δύο 46χρονοι μπήκαν διαδοχικά στο κατάστημα, όπως ακριβώς βγήκαν. Στη συνέχεια ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια και τελικά συναντήθηκαν σε σημείο αρκετά μακριά από την τράπεζα. Στο μεσοδιάστημα επικοινωνούσαν μέσω τηλεφώνου για να συντονίσουν τις κινήσεις τους.

Προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους και να μην εντοπιστούν, έφυγαν αεροπορικώς από τη χώρα, την ίδια μέρα μετά την κλοπή, και μετέβησαν στην Ισπανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες έχουν απασχολήσει τις Αρχές και άλλων χωρών εντός και εκτός Ευρώπης. Συγκεκριμένα, έχουν διαρρήξει θυρίδες τραπεζών και στην Ισπανία, ενώ έχουν διαπράξει κλοπές σε καταστήματα – κυρίως κοσμηματοπωλεία – στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Σουηδία και την Φινλανδία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ